До трьох років позбавлення волі можуть отримати каменярі з села на Вінниччині

Новини Вінниці / До трьох років позбавлення волі можуть отримати каменярі з села на Вінниччині

В селі Русава, що у Вінницькій області незаконно видобували камінь-пісковик. На знаряддя видобутку та отриманий будматеріал накладено арешт, відкрито кримінальне провадження.

В селі Русава, що у Вінницькій області, незаконно видобували камінь-пісковик. На знаряддя видобутку та отриманий будматеріал накладено арешт, відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Вінницької області.

«Могилів-Подільською місцевою прокуратурою Вінницької  області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України (порушення правил охорони або використання надр), щодо незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення на околиці с. Русава Ямпільського району Вінницької області, де зловмисниками незаконно, в порушення вимог ст. ст. 16, 17, 18, 19 Кодексу України про надра, без відповідного спеціального дозволу на користування надрами видобуто камінь-пісковик на земельній ділянці площею 1 га», - йдеться в інформації.

Особи порушників встановлено, після завершення експертизи буде вирішуватимуть питання притягнення їх до кримінальної відповідальності.
За вчинення вказаного злочину КК передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років.

Марина Карабай

20 лютого, 2020