До суду передали справу вінницького контрактника, через якого загинув інший військовий

Новини Вінниці / До суду передали справу вінницького контрактника, через якого загинув інший військовий

До суду скеровано обвинувальний акт відносно військовослужбовця однієї з військових частин Вінницької області. Досудове слідство завершено. Факти вказують на те, що старший солдат-контрактник порушив правил водіння транспортної машини, що спричинило травмування одного та загибель іншого військового.

До суду скеровано обвинувальний акт відносно військовослужбовця однієї з військових частин Вінницької області. Досудове слідство завершено. Факти вказують на те, що старший солдат-контрактник порушив правила водіння машини, що спричинило травмування одного та загибель іншого військового.

Як повідомляють у пресслужбі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в м. Хмельницькому, солдат обвинувачується за ч. 1 ст. 415 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що 23 вересня 2019 року старший солдат перебував у стані алкогольного сп’яніння і керував технічно справним автомобілем «Урал 4320». Через те, що водій не впорався з керуванням, автівка зіткнулася з бетонною електроопорою. У результаті цього один військовослужбовець загинув, а інший пасажир автомобіля одержав тілесні ушкодження середньої тяжкості. Слідчі завершили досудове розслідування.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України.

У разі доведення вини, військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Макс Мельник

4 лютого, 2020