До суду передали гучну «справу» мера Могилева-Подільського

Новини Вінниці / До суду передали гучну «справу» мера Могилева-Подільського

Прокуратура Вінницької області скерувала до суду обвинувальний акт відносно Могилів-Подільського міського голови П. Бровка та начальника земельного відділу міськради. За версією слідства, яке поділяють у прокуратурі, посадовці одержали частину неправомірної вигоди в розмірі 7,5 тисяч доларів за "вирішення" земельного питання.

Прокуратура Вінницької області скерувала до суду обвинувальний акт відносно Могилів-Подільського міського голови П. Бровка та начальника земельного відділу міськради. За версією слідства, яку поділяють у прокуратурі, посадовці одержали частину неправомірної вигоди в розмірі 7,5 тисяч доларів за "вирішення" земельного питання.

Як повідомляють у прес-службі прокуратури Вінницької області, підозрювані мали намір одержати від потенційного забудовника 15 тис доларів за передачу у власність земельної ділянки площею 0,3 га під багатоквартирну забудову.

Першу частину мав отримати керівник «земельного» відділу. Особисто мер гроші не брав, але правоохоронці припускають, що він «був у долі».

Також в прокуратурі наголошують, що у ході слідства зібрано достатньо доказів для інкримінування міському голові самоправних дій, внаслідок яких припинено бюджетне  фінансування одного із відділів міськради, що призвело до невиплати заробітної плати поновленим - за рішенням суду - працівникам на суму понад 550 тис. гривень.