До початку опалювального сезону «Вінницяміськтеплоенерго» виконало заміну тепломереж на понад 20 ділянках

Новини Вінниці / До початку опалювального сезону «Вінницяміськтеплоенерго» виконало заміну тепломереж на понад 20 ділянках

Кожного року з квітня по жовтень у Вінниці ремонтують тепломережі. Нині – до початку опалювального сезону – КП «Вінницяміськтеплоенерго» виконало заміну тепломереж на понад 20 ділянках. Одна із масштабних реконструкцій відбулась на ділянках по вулицях Келецькій та Ващука. Роботи тривали протягом чотирьох місяців.

Про це повідомляє пресслужба КП «Вінницяміськтеплоенерго»

Реконструкція ділянки на Келецькій та Ващука на відміну від інших була не плановою, а неминучою, тому що надалі надавати послуги з постачання теплової енергії та з постачання гарячої води по існуючим на той момент тепломережам, було неможливо. На підприємстві наголошують, що стикались з колосальними збитками та відсутністю сталих послуг у споживачів.

«Відсутність тривалий термін гарячої води засмучувало та обурювало мешканців даного мікрорайону і ми, як звичайні люди, чудово їх розуміємо. Але виконати дані роботи швидше було неможливо, тому що в реаліях воєнного часу не все залежало від бажання підприємства пришвидшити темпи виконання робіт – відсутність матеріалів у постачальників, порушення логістичних схем доставки матеріалів, здорожчання вартості матеріалів для реконструкції, несприятливі погодні умови (майже місяць йшли дощі) – все це відобразилось на темпах виконання робіт», - наголошують у КП.

Нагадаємо, що у 2018 році тепломережі по вул. Келецька та вул. Ващука було передано КП «Вінницяміськтеплоенерго» від іншого теплопостачального підприємства в аварійному стані, де систематично відбувались пориви.

«Тому навіть попри важкі обставини, зумовлені війною, на підприємстві було прийнято рішення на даних ділянках виконати заміну майже 1 км зношених тепломереж у чотирьох трубному виконанні на нові попередньо ізольовані», - вказують на підприємстві.  

Відтак, роботи виконані і майже 1500 помешкань споживачів та два дитячих садочки від цих ділянок тепломереж будуть отримувати якісні послуги з опалення та постачання гарячої води.

«КП «Вінницяміськтеплоенерго» не зупиняється на досягнутому і надалі всі зношені аварійні тепломережі, які вичерпали свій термін експлуатації, поступово будуть замінені на сталеві труби «одягнені» у спінену поліуретанову ізоляцію, що дозволить зберігати високу температуру носіїв, забезпечуючи надійний захист труб від негативного впливу зовнішнього середовища, від механічних пошкоджень і деформацій», - вказують тепловики.

Для довідки: загальна протяжність теплових мереж КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» становить 199,36 км. Нині вже реконструйовано понад 50% мереж.

На фото можна побачити процес реконструкції мереж на ділянках по вул. Келецька, вул. М. Ващука: від демонтажу аварійних мереж до прокладання нових  попередньо ізольованих трубопроводів та кінцевий етап – відновлення благоустрою і асфальтно-бетонного покриття. Наразі роботи з благоустрою тривають.

Новини Вінниці / До початку опалювального сезону «Вінницяміськтеплоенерго» виконало заміну тепломереж на понад 20 ділянкахНовини Вінниці / До початку опалювального сезону «Вінницяміськтеплоенерго» виконало заміну тепломереж на понад 20 ділянкахНовини Вінниці / До початку опалювального сезону «Вінницяміськтеплоенерго» виконало заміну тепломереж на понад 20 ділянкахНовини Вінниці / До початку опалювального сезону «Вінницяміськтеплоенерго» виконало заміну тепломереж на понад 20 ділянках
Макс Мельник

22 листопада, 2022