До пів сотні вінничан щомісяця йдуть на службу до 59-ї мотопіхотної бригади

Новини Вінниці / До пів сотні вінничан щомісяця йдуть на службу до 59-ї мотопіхотної бригади

На цей час контракт із Збройними Силами України уклади майже тисяча вінничан. Про це з посиланням на обласний військкомат повідомляє Вінницька ОДА. У 59-й окремій мотопіхотній бригаді підтверджують, що до них на службу щомісяця приходить до пів сотні бійців.

На цей час контракт із Збройними Силами України уклали майже тисяча вінничан. Про це з посиланням на обласний військкомат повідомляє Вінницька ОДА. У 59-й окремій мотопіхотній бригаді підтверджують, що до них на службу щомісяця приходить до пів сотні бійців.

«Після ротації у районі проведення ООС та повернення до пункту постійної дислокації ми маємо деякі вакансії, адже чимало військових отримали право на звільнення. Але проблем із кадрами не відчуваємо, адже є багато охочих вступити на службу за контрактом», - розповідає командир бригади полковник Володимир Шведюк.

За його словами, якщо торік перший контракт на військову службу укладали не більше ніж 5 контрактників за місяць, то нині - близько півсотні, що дає змогу обирати найкращих.

«Дівчата — не виняток, — стверджує Володимир Шведюк, — наразі їх значно більше, навіть попри попередження про те, що на мирній території ми перебуваємо мало часу і основна наша робота — на Сході країни. Такий формат, звичайно, підходить не всім, але вмотивовані залишаються».

Велика кількість охочих укласти контракт є і серед резервістів оперативного резерву першої черги. Так, після завершення навчально-тренувального збору в окремій мотопіхотній бригаді понад 60 резервістів підписали контракт із цією частиною.