До квітня вінничани обиратимуть, яких мавп із одеського зоопарку переселять до вінницького

Новини Вінниці / До квітня вінничани обиратимуть, яких мавп із одеського зоопарку переселять до вінницького

"Подільський зоопарк", що у Вінниці, планує придбати мавп. Якою саме породи поповнити нинішню колекцію, директор звіринцю Євген Ткачик пропонує вибрати вінничанам. Щоправда на вибір запропонував лише два різновиди приматів, які вже привезені з Сирії чи Туреччини, пройшли акліматизацію в Одеському зоопарку, і мають всю необхідну супровідну документацію.

"Подільський зоопарк", що у Вінниці, планує придбати мавп. Якою саме породи поповнити нинішню колекцію, директор звіринцю Євген Ткачик пропонує вибрати вінничанам. Щоправда на вибір він запропонував лише два різновиди приматів, які вже привезені з Сирії чи Туреччини, пройшли акліматизацію в Одеському зоопарку, і мають всю необхідну супровідну документацію.

"Є дві пропозиції - придбати мавп породи Бразза або Мона. Обидві мавпочки гарні по-своєму. І Бразза, і Мона мають грайливі характери. У них схожі вподобання в їжі. Тому, коли постало питання вибору, працівники звіринцю вирішили запитати вінничан, яких тварин вони хочуть бачити у вінницьких вольєрах. Адміністрація закладу  сьогодні оголосила громадські обговорення", - розповів керівник "Подільського зоопарку" Євген Ткачик.

Директор уточняє, що сьогодні у зоопарку є кілька видів приматів. Зокрема тут живуть зелені мавпочки, павіани-гамадрили, карликові "мармозетки".

"Незабаром, один з вольєрів, де наразі живуть лемури котячі, вивільниться. Тварин переселять у нове помешкання. У цей просторий вольєр із зимівником і планують заселити нових приматів", - уточнив Євген Ткачик.

Проголосувати за ту чи іншу мавпу можна на сайті звіринцю, або ж на офіційній сторінці зоопарку у Facebook. Підсумки громадського обговорення та голосування планується підбити у другій половині квітня.

Для довідки: Мавпа Бразза

Хутро захисного зеленого кольору. Мордочки більш яскраві. Біла борода, червонувато-каштановий півмісяць на лобі і синя шкіра навколо носа у самців. Бразза, як і інші мавпи, мають розвинені защічні мішки. Зазвичай вони ховають у них багато їжі.

Багато часу мавпи проводять на деревах. Харчуються насінням, листям, плодами і комахами. Іноді в їх раціон входять пташенята, пташині яйця і дрібні плазуни.

Мавпи Бразза занесені в Міжнародну Червону Книгу.

Мавпа Мона

Морда і кінцівки чорного кольору. Задня частина голови, потилиця і спина каштаново-бурі. Верхня частина голови темно-бурого, змішаного із зеленкувато-жовтим кольором. Над очима чорна смуга. А над нею інша бліда смуга. Борода жовтувато-біла. Шия, груди, черево і внутрішній бік передніх кінцівок білого кольору. Довжина тулуба дорослого самця 55 см., а хвоста — 60 см. Мона поширена в Західній Африці.