До кінця року деяким вінницькім підприємцям-«спрощенцям» виплатять допомогу на дітей

Новини Вінниці / До кінця року деяким вінницькім підприємцям-«спрощенцям» виплатять допомогу на дітей

Вінницьким підприємцям місцева влада вирішила відновити виплату допомоги на дітей. Мова йде про ФОПів-«спрощенців», які належать до 1-ої та 2-ої групи платників єдиного податку, а також про період з 1 листопада по 31 грудня 2020 року.

Вінницьким підприємцям місцева влада вирішила відновити виплату допомоги на дітей. Мова йде про ФОПів-«спрощенців», які належать до 1-ої та 2-ої групи платників єдиного податку, а також про період з 1 листопада по 31 грудня 2020 року.

Як повідомляють у департаменті соціальної політики Вінницької міськради, допомога призначається на дітей віком до 10 років (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року. Для дітей віком до 6-ти років – 1779 грн, для дітей віком від 6-ти до 10-ти років – 2218 грн.

«Підприємцям не потрібно звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту з заявою, виплата допомоги буде здійснюватися на підставі раніше поданих документів. Фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до І та ІІ другої групи платників єдиного податку та раніше не отримували допомогу, мають право звернутися до 15 грудня 2020 року за призначенням допомоги на дітей віком до 10 років із заявою та необхідними документами», – пояснила директорка департаменту Валентина Войткова.

Для призначення допомоги на дітей заявник подає/надсилає департаменту соціального захисту населення заяву за формою, згідно з додатком у паперовій або електронній формі із зазначенням рахунку в установі уповноваженого банку та необхідні документи  у паперовій або електронній формі.

В зв'язку із запровадженням карантинних заходів документи надсилаються у паперовій формі через АТ «Укрпошта», а саме:

  • копії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;
  • довідку з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);
  • копію рішення районної міської ради об'єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною);
  • копію паспорту та реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника;
  • заява з банку про відкриття рахунку на соціальні виплати (на заявника)

Документи надсилати за місцем проживання за адресою:

  • телефон 50-83-88, 59-90-45 ЦАП «Прозорий офіс» (Вишенька) проспект Космонавтів, будинок 30 (ІІ поверх);
  • телефон 50-86-70, 50-86-77 ЦАП «Прозорий офіс» (Замостя) вулиця Замостянська, будинок 7.

В електронній формі через інформаційні системи Мінсоцполітики заявник подає такі документи/відомості:

  • фотокопії свідоцтв про народження дітей віком до 10 років або відомості про свідоцтва про народження дітей (серія, номер, дата видачі, прізвище, ім'я та по батькові дитини, прізвище, ім'я та по батькові батьків);
  • фотокопію довідки з Пенсійного фонду України про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);
  • фотокопію документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);
  • фотокопію рішення виконавчого органу міської ради, міської ради об'єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Олеся Рудницька

30 листопада, 2020