До довічного ув’язнення у Вінниці засуджено замовника та кілера, винних у вбивстві Віталіни Плахотнюк

Новини Вінниці / До довічного ув’язнення у Вінниці засуджено замовника та кілера, винних у вбивстві Віталіни Плахотнюк

Учора, 26 травня, Вінницький апеляційний суд залишив у силі вирок про довічне позбавлення волі двом чоловікам – замовникові Плахотнюку та виконавцю Дюміну, винним в убивстві бухгалтерки Вінницького міського Палацу мистецтв «Зоря» Віталіни Плахотнюк. Водночас апеляційні скарги їхніх захисників відхилив.

Як повідомляє пресслужба ВАС, адвокати зауважували, що підсудні, зокрема, щиро каються у скоєному, визнають провину, мають позитивні характеристики, раніше не судимі. Один із них намагався компенсувати шкоду потерпілим, але ті відмовилися її приймати. Тож просили колегію змінити вирок суду першої інстанції та призначити замовнику вбивства, колишньому чоловіку загиблої, 10 років позбавлення волі, а кілеру – 15.

На судовому засіданні мотивом скоєння злочину колишній чоловік назвав тривалий конфлікт із Віталіною Плахотнюк. За його словами, жінка перешкоджала йому брати участь у вихованні їхньої дочки. Тому він шукав виконавця, який сказав, що підштовхнуло на вбивство бажання «забезпечити існування сім’ї, якій не було за що жити». Засуджений каже, його мали призвати до армії. Обоє попросили у потерпілих вибачення. Про скоєне шкодують.

Однак батьки загиблої у їхню щирість не повірили. Говорили, що на попередніх судових засіданнях каяття від обвинувачених не чули, а довічне ув’язнення вважають законним і справедливим покаранням для них.

Нагадаємо, що Віталіну Плахотнюк убили чотирма пострілами з пістолета на залізничній колії у Вінниці влітку 2018 року – поблизу перехрестя вулиць Привокзальної та Ясної.