До довічного терміну у Вінниці засуджено двох нелюдів, які закатували пенсіонера

Новини Вінниці / До довічного терміну у Вінниці засуджено двох нелюдів, які закатували пенсіонера

У Вінниці двох раніше неодноразово судимих чоловіків за вчинення розбійного нападу та вбивства з особливою жорстокістю міським судом засуджено до довічного ув’язнення. Катуванням вони намагалися «вибити» у дідуся зізнання, де той ховає гроші…

У Вінниці двох раніше неодноразово судимих чоловіків  за вчинення розбійного нападу та вбивства з особливою жорстокістю міським судом засуджено до довічного ув’язнення. Катуванням вони намагалися «вибити» у дідуся зізнання, де той ховає гроші…

Як вказують у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, у суді доведено, що обвинувачені наприкінці літа 2016 року ввечері увірвалися до веранди будинку 79-річного жителя Гайсинського району.

Не знайшовши бажаних матеріальних цінностей, нападники вирішили вибити у господаря будинку зізнання про місце схову. Літню людину зловмисники зв’язали та почали лупцювати. Били пенсіонера руками та ногами. А потім ще нанесли 16 ножових поранень, одне з них и вигляді «хреста» на тулубі. Від отриманих тілесних ушкоджень, дідусь загинув.

Дії засуджених кваліфіковані за п. п. 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто протиправне заподіяння смерті іншій особі, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб) та за ч. 4 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном (розбій), поєднаний з насильством, небезпечним для життя особи, яка зазнала нападу, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням у житло, із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, вчинений особою, яка раніше вчинила розбій).

Обидва нелюди отримали максимальне покарання. Колегія суддів Вінницького міського суду підтримала позицію прокурора та призначила обвинуваченим  покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна та задовільнила цивільний позов потерпілої на загальну суму 305 тис. грн.

Макс Мельник

8 грудня, 2020