До дня народження Василя Стуса у бібліотеці Тімірязєва відкрилася книжкова виставка

Новини Вінниці / До дня народження Василя Стуса у бібліотеці Тімірязєва відкрилася книжкова виставка

В обласній науковій бібліотеці імені Тімірязєва розгорнули книжкову експозицію, у якій представлені твори Василя Стуса, спогади про нього та його творчість. Виставку презентували до дня народження нашого земляка - правозахисника та поета.

В обласній науковій бібліотеці імені Тімірязєва розгорнули книжкову експозицію, у якій представлені твори Василя Стуса, спогади про нього та його творчість. Виставку презентували до дня народження нашого земляка - правозахисника та поета. 

"Вшановуючи пам'ять великого поета, літературознавця, критика та правозахисника, ми підготували виставку "Василь Стус - людина, поет, легенда". Експозиція складається із трьох розділів: українське шістдесятництво, як дух часу, а також Василь Стус - незламний лицар свободи та голос духовного вогню.

Одним із цікавих експонатів виставки є книга сина поета Дмитра - "Василь Стус – життя як творчість", у якій зібрані спогади про батька, враження від літературної діяльності і діяльності як правозахисника", - розповіла в.о завідувача відділу документів із гуманітарних, технічних і природничих наук Людмила Киричок. 


Нагадаємо, 6 січня минає 80 років з дня народження Героя України, талановитого українського поета, прозаїка, перекладача, літературознавця, правозахисника, одного з найактивніших представників українського культурного руху шістдесятництва Василя Стуса.
Завтра у Вінниці біля пам’ятника Василю Стусу зберуться вінничани, аби віддати шану поету та публіцисту саме у його ювілейний день народження. Захід, який організовує Конгрес Української інтелігенції Вінниччини, відбудеться о 12:00. А вже 12 січня в бібліотеці Тімірязєва пройдуть традиційні Стусівські читання. 


Саша Григоровська