До 8 років ув’язнення загрожує групі зловмисників, яких затримали у Літині на Вінниччині

Новини Вінниці / До 8 років ув’язнення загрожує групі зловмисників, яких затримали у Літині на Вінниччині

Неодноразово судимі за майнові злочини та незаконне заволодіння транспортними засобами жителі Літинської територіальної громади намагались викрасти автівку з території домогосподарства 64-річного місцевого жителя. На місці злочину зловмисників затримали сусіди, які і передали їх поліції. Наразі правопорушники знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, скориставшись відсутністю господаря, зловмисники шляхом зламу замків намагались викрасти Renault Kangoo, запарковану власником на подвір’ї свого домоволодіння. Довести свої злочинні наміри до кінця правопорушникам завадили сусіди, які стали свідками вчинення правопорушення.

31- та 37-річні затримані раніше неодноразово потрапляли в поле зору поліції та мають судимості за вчинення аналогічних злочинів та крадіжок. Речові докази та знаряддя вчинення правопорушення у них вилучені.

Слідчі готують матеріали для оголошення затриманим про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 15 ч.2 ст. 289 Кримінального кодексу України (замах на незаконне заволодіння транспортним засобом), та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою. За таке правопорушення передбачено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Макс Мельник

28 березня, 2022