Дмитро Чаленко: «Каналізування приватного сектору є одним із пріоритетних завдань місцевої влади»

Новини Вінниці / Дмитро Чаленко: «Каналізування приватного сектору є одним із пріоритетних завдань місцевої влади»

Понад 10 років тому у Вінниці розпочався чи не наймасштабніший проєкт по спорудженню каналізаційних колекторів, аби забезпечити відведення стоків у приватному секторі. Зрозуміло, що ситуація потребувала негайного втручання. На дворі ХХІ сторіччя, а люди користуються вигрібними ямами, стан яких іноді просто жахливий.

Понад 10 років тому у Вінниці розпочався чи не наймасштабніший проєкт по спорудженню каналізаційних колекторів, аби забезпечити відведення стоків у приватному секторі. Зрозуміло, що ситуація потребувала негайного втручання. На дворі ХХІ сторіччя, а люди користуються вигрібними ямами, стан яких іноді просто жахливий. За ці роки створено умови для розбудови розгалуженої мережі. Як зазначає голова правління Вінницького олієжирового комбінату та депутат обласної ради Дмитро Чаленко, тільки спільними зусиллями вдається реалізовувати такого роду проєкти та прокладати мережі водовідведення на нових вулицях.

«Каналізування приватного сектору є одним із пріоритетних завдань місцевої влади, - пояснює Дмитро Андрійович. – Більш того, до спорудження таких об’єктів зазвичай долучаються як міська, так і обласна ради. Разом з мешканцями. Завдяки спільним зусиллям поетапно виділяються кошти та виконуються роботи».

Наразі можна навести приклад ефективної спільної роботи при створенні мережі каналізації по вулицях Чумацькій і Могильчака. На проєкт витрачено 11 млн грн, в тому числі на виконання робіт виділено з обласного бюджету 4 950 тис. грн. На сьогоднішній день проводяться роботи на магістральній каналізаційній мережі для приєднання до існуючої «сітки» КП «Вінницяоблводоканал».

Також слід згадати каналізування мікрорайону «Добробут». Вартість проєкту становить 36 млн грн. Наразі виконано робіт на 10 мільйонів. З них обласним бюджетом виділено 4 млн грн.

«Коли вінничани вважають, що ними опікується виключно міська рада, а обласна переймається лише проблемами Вінниччини загалом, то помиляються, адже місто не функціонує окремо. До реалізації більшості проєктів у Вінниці, які потребують значного фінансування, залучають кошти і з обласного бюджету також. Така практика існувала й існуватиме. Тому вінничанам важливо, кого обирати й до облради. В «Українській стратегії Гройсмана» розроблена чітка програма дій для розвитку усіх без винятку громад, адже усі вінничани важливі», - підкреслив Дмитро Чаленко.  

 

Олеся Рудницька

17 жовтня, 2020