Для вихователів вінницьких садочків та гуртків з бюджету міста виділять понад 19 мільйонів надбавки

Новини Вінниці / Для вихователів вінницьких садочків та гуртків з бюджету міста виділять понад 19 мільйонів надбавки

У березні цього року на сесії міської ради погодили проект рішення «Про встановлення надбавки за складність та напруженість в роботі педагогічним працівникам окремих закладів освіти». Тобто, до кінця 2019 року вихователям дитячих садків, гуртків та тренерам спортивних шкіл з міського бюджету додатково направлять понад 19 мільйонів гривень надбавки. 

У березні цього року на сесії Вінницької міської ради погодили проект рішення «Про встановлення надбавки за складність та напруженість в роботі педагогічним працівникам окремих закладів освіти». Тобто, до кінця 2019 року вихователям дитячих садків, гуртків та тренерам спортивних шкіл з міського бюджету додатково направлять понад 19 мільйонів гривень надбавки. 

Про це під час засідання виконавчого комітету 15 серпня розповіла очільниця департаменту фінансів Наталія Луценко .

Отже, муніципальну надбавку отримають 1675 фахівців, а саме вихователі дошкільних закладів освіти та керівники гуртків у позашкільних закладах. До останніх входять тренери-викладачі ДЮСШ, викладачі шкіл естетичного виховання, керівники гуртків та організатори Центру підліткових клубів.

Міський голова Сергій Моргунов додав:

"В принципі, це була наша ініціатива, її реалізація стала можлива завдяки тому, що ми змогли змобілізувати додаткові надходження до міського бюджету і направити їх саме на ці цілі. Відомо, що з бюджету на ці потреби до кінця року направлять додатково 19,1 мільйони гривень".

За словами очільниці департаменту освіти Оксани Яценко, в Україні лише чотири чи п’ять міст мають подібні надбавки працівникам дошкільних закладів освіти, розміром від 10 до 20 відсотків. Щодо закладів культури, то подібний проект є ще в Києві, а щодо спортивних гуртків ще у декількох містах були прийняті подібні рішення після Вінниці.