Для війни з Україною Іран надасть Росії свої балістичні ракети

Новини Вінниці / Для війни з Україною Іран надасть Росії свої балістичні ракети

Іран планує поставити до Росії ракети класу «земля-земля», дефіцит яких Путін вважає проблемою у війні проти України. Нібито країни вклали договорів ще 18 вересня.

Про це пише The Washington Post.

Як відзначають джерела видання, ще 18 вересня Тегеран направив офіційних осіб до Москви, аби ті завершили укладання договору щодо поставок зброї, в тому ж числі двох типів іранських ракет класу «земля-земля».

Згідно з оцінкою розвідки, промисловість Ірану готує першу партію Fateh-110 і Zolfagha - балістичних ракет малої дальності, які здатні вражати ціль на відстані 300 й 700 кілометрів відповідно.

Якщо ж Іран здійснить поставку, то це буде перша допомога Росії ракетами з початку повномасштабного вторгнення країни на територію України.

Зазначимо, раніше офіційний Тегеран запевняв, що дотримується нейтралітету та не постачає дрони РФ.

У Вашингтоні також упевнені у тому, що Іран також готує й поставку безпілотних літальних апаратів. Останні ж включатимуть «десятки» Mujaher-6s і більшу кількість Shahed-136s.

Також чиновники стверджують, що останнім часом іранські технічні консультанти відвідували Росію, аби надати інструкції з експлуатації безпілотників.

Олег Верлан

16 жовтня, 2022