Для тих хто не встиг: у краєзнавчому музеї до зими можна подивитися виставку присвячену Японії

Новини Вінниці / Для тих хто не встиг:  у краєзнавчому музеї  до зими можна подивитися виставку присвячену Японії

"Дні Японії у Вінниці" пройшли, однак вінничани ще протягом місяця мають можливість ознайомитися із японською культурою, освітою та мистецтвом країни сакур, гейш та хмарочосів.

"Дні  Японії у Вінниці" пройшли, однак вінничани ще протягом місяця мають можливість ознайомитися із культурою, освітою та мистецтвом країни сакур, гейш та хмарочосів.

Протягом трьох днів  в обласному краєзнавчому музеї в рамках фестивалю "Дні Японії у Вінниці" можна було відвідати майстер-класи по каліграфії, вдягнувши 3D-окуляри, віртуально побувати в найбільших парках "Країни, де сходить сонце", а також оглянути вистaвки колекційного японського одягу, ляльок, ремісничих виробів, грaвюр, кераміки та фотовиставки.  На честь фестивалю вхід на японські виставки був вільним. Принаймні, такий підхід ще й популяризував безпосередньо місцеві експонати. 

Втім, хто не встиг подивитися на східні "родзинки" під час перебування у Вінниці посла Ш. Сумі, має "другий шанс". Виставка  присвячена Японії у краєзнавчому  музеї буде експонуватися до кінця листопада. Щоправда, побачити її вінничани вже зможуть лише за гроші.

"Виставка у нас перебуватиме до грудня. Однак,  експозиція буде дещо менша. Не залишається стенд, присвячений подіям у Фукусімі.  Також не буде і частини колекції кімоно з приватних колекцій. А каліграфія і вироби японських майстрів залишається", - зазначила директор обласного краєзнавчого музею Катерина Висоцька.

Катерина Горбатюк