Дівчата з кабаре перенесли побачення: виступ Dakh Daughters відбудеться наступного року

Новини Вінниці / Дівчата з кабаре перенесли побачення: виступ Dakh Daughters відбудеться наступного року

Жіночий театрально-музичний гурт Dakh Daughters, що виступає в жанрах фрік-кабаре і театрального перформансу, в черговий раз переніс дату виступів у Вінниці. Виступ, який мав відбутися цього тижня, перенесли на середину лютого наступного року.

Жіночий театрально-музичний гурт Dakh Daughters, що виступає в жанрах фрік-кабаре і театрального перформансу, в черговий раз переніс дату виступів у Вінниці. Виступ, який мав відбутися цього тижня, перенесли на середину лютого наступного року.

Про це йдеться на сторінці Facebook театральної спільноти.

«У зв'язку з обмеженнями, пов'язаними з адаптивним карантином, в черговий раз перенесимо концерт. Нова дата концерту легендарних Dakh Daughters у Вінниці - 15 лютого 2021 року», - йдеться в іфномрації.

Організатори гастролей кабаре у Вінниці зазначають, що усі квитки придбані раніше, дійсні.

Зазначимо, що Dakh Daughters (Дах Дотерс) - це українське кабаре. Проєкт створено центром сучасного мистецтва Дах. Режисер цього центру Влад Троїцький також є «творцем» легендарного фестивалю ГогольФест, який проводиться в Україні вже більше десяти років, до того ж у різних містах і локаціях.

Після успішного проведення в минулому році АirГогольFest у Вінниці Влад Троїцький вирішив показати вінничанам ще один свій проєкт – кабаре Dakh Daughters. Та через пандемію зустріч вінницьких театралів з дівчатами відкладається.

Акторки фрік-кабаре у своїх виступах використовують тексти Йосипа Бродського, Тараса Шевченка, Лесі Українки, Чарльза Буковскі, Михайля Семенка, Юрія Андруховича й Олександра Введенського.

Учасниці використовують різні музичні інструменти (загалом 15 інструментів): контрабаси, віолончелі, фортепіано, маракаси, гітару, скрипку, барабани, ксилофон, акордеон, губну гармоніку та бубни, причому «музиканти не прив’язані до своїх інструментів і легко ними міняються». Музичні оглядачі знаходять схожість «Dakh Daughters» з Амандою Палмер, Rammstein, Laibach, System of a Down і Dresden Dolls.

 

Марина Карабай

18 вересня, 2020