Діти повинні бути вдома, а роботодавці мають з розумінням поставитись до працівників: мер Вінниці звернувся до містян через загрозу коронавірусу (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Діти повинні бути вдома, а роботодавці мають з розумінням поставитись до працівників: мер Вінниці звернувся до містян через загрозу коронавірусу (ВІДЕО)

У зв’язку з оголошеною у світі пандемією коронавірусу та карантинними заходами, що впроваджуються в Україні, зокрема й на Вінниччині, міський голова Сергій Моргунов записав відеозвернення до містян. Він, зокрема, нагадав, що у місті вже припинено заняття у всіх навчальних закладах, а з понеділка на карантин «йдуть» і дитсадки:

У зв’язку з оголошеною у світі пандемією коронавірусу та карантинними заходами, що впроваджуються в Україні, зокрема й на Вінниччині, міський голова Сергій Моргунов записав відеозвернення до містян.  Він, зокрема, нагадав, що у місті вже припинено заняття у всіх навчальних закладах, а з понеділка на карантин «йдуть» і дитсадки:  

«Звертаюся до батьків: ваші діти повинні бути вдома, а не в місцях масового скупчення людей. Звертаюся до роботодавців – з розумінням поставитися до працівників, у кого діти дошкільного віку: переглянути графіки роботи, по можливості надати відпустки, організувати дистанційні форми роботи».

С.Моргунов закликав підприємців на період карантину припинити роботу всіх розважальних, спортивних та культурних закладів.

«Звертаюся до всіх вінничан – в першу чергу берегти себе та оточуючих і дослухатися до рекомендацій лікарів. А тим, хто приїхав з країн, де зафіксовано спалахи коронавірусу, при перших ознаках респіраторних захворювань слід звернутися до свого сімейного лікаря. У разі його відсутності зателефонувати на 103 або 15-60. У жодному випадку не їхати до лікаря громадським транспортом, щоб не наражати на небезпеку інших. Лікар приїде до вас додому. І ні в якому разі не займайтесь самолікуванням», - говорить С.Моргунов.

За словами мера, міська влада у свою чергу посилила санітарну обробку громадського транспорту, прозорих офісів та інших комунальних установ:

«Ми закупили для наших медиків засоби індивідуального захисту та формуємо резерв ліків, респіраторів, масок, захисних костюмів. Сьогодні я дав доручення додатково закупити спеціальне медичне обладнання, зокрема, апарати штучної вентиляції легень для створення нових місць інтенсивної терапії в інфекційному відділенні МКЛ №1. Я дав доручення департаменту житлового господарства відпрацювати з управляючими компаніями та ОСББ питання посилення дезінфекції у під’їздах житлових будинків. Ситуація в місті контрольована, але хочу наголосити: від дій кожного з нас залежить – як ми впораємось з цим великим викликом».

Сергій Маламура

13 березня, 2020