Ділки «для війська» гонять Cadillac. В Україні планують прикрити «шпарину» із ввезенням елітних автівок без мита

Новини Вінниці / Ділки «для війська» гонять Cadillac. В Україні планують прикрити «шпарину» із ввезенням елітних автівок без мита

Після заяв з європейського боку українська влада вимушена була звернути увагу, що безмитне ввезення автівок стає скоріше чудовим заробітком, аніж допомогою армії. У Раді вже заявили, що можуть зупинити «нульове» розмитнення. У профільному міністерстві шукають інший вихід. У той же час, а чому посадовцям не поцікавитися долею вже ввезених автівок класу еліт – в які військові частини їх передано? І замість «зупинки» чи обмежень змусити власників таких транспортних засобів поповнити держбюджет за старими довоєнними правилами…

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський 5 квітня підписав закон, який повністю звільняє громадян від оподаткування у разі ввезення транспортних засобів під час дії воєнного стану. А як передбачає ухвалений ВР 24 березня законопроєкт № 7190, ввезення транспортних засобів звільняється від сплати ввізного мита, ПДВ та акцизного податку.

Галас на кордоні виник через довжелезні черги перед митницею. В них помітили переважно автівки «не для фронту». Аби зменшити черги, польські митники навіть почали розширювати штат співробітників.

В інтерв'ю Радіо НВ голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев сказав, що парламент може зупинити безкоштовне розмитнення авто під час дії воєнного стану, оскільки комерційні структури зловживають цією можливістю.

«Вже більше 10 тисяч автівок пройшли через митний кордон без сплати податків. Черги на західному кордоні достатньо великі. Уряд запропонував таке рішення, враховуючи те, що велика кількість автівок була пошкоджена і буде ще пошкоджена внаслідок агресії. Хоча подекуди ми бачимо, що заробляють від цього не прості люди, а ділки, і тому ми зараз розглядаємо можливість цей процес припинити», — заявив нардеп.

Він додав, що комерційні структури завозять на територію України автівки для подальшого перепродажу. Більше тисячі щодня.

«Мало хто шукає автівку для придбання під час війни, а комерційні структури, використовуючи ці пільги, завозять на територію України автівки для подальшого перепродажу», — відзначив Гетманцев.

У Мінінфраструктурі відреагували. Розмитнити автівку для власних потреб з країн Євросоюзу за нульового мита можна буде лише на шести пунктах пропуску. Обмеження сприятиме тому, щоб гуманітарні вантажі не стояли на кордоні по кілька діб.

Як пояснив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм, через різке зростання імпорту легкових автомобілів понад дві доби на пунктах пропуску західного кордону стоять величезні черги.

«Оформлення нових транспортних засобів об'єктивно займає багато часу, через що у величезних чергах цілодобово простоюють волонтери з гуманітарними вантажами – спорядженням для бійців, продуктами харчування та медикаментами», – розповідає Найєм.

Водночас, додав він, законодавство ЄС не дозволяє створювати окремі смуги для гуманітарних вантажів. Відтак українська сторона обмежить пункти пропуску, де можна буде оформити автівку, ввезену для особистих потреб, виключно до наступних:

  • На польському кордоні: «Угринів», «Грушів», «Смільниця», «Устилуг»;
  • На словацькому кордоні: «М. Березний»;
  • На угорському кордоні: «Давінкове», «Косіно».

Обмеження почнуть діяти з 00:00 25 квітня.

Заступник міністра натякає, що деякі українці зловживають створеними для Збройних Сил та волонтерів пільгами. Наприклад, за 8 днів після скасування митних платежів було ввезено 14,3 тисячі легкових авто. З них нібито «на потреби ЗСУ» було ввезено десятки люксових авто: BMW X5, Mercedes-Benz S-Class, Audi Q7 2022 року «і навіть Cadillac Escalade за 3,1 млн грн». 

Водночас йдеться не лише про автомобілі – під видом гуманітарної допомоги було ввезено різних тканин на 360 млн грн та мобільних телефонів на майже 200 млн грн.

Тому, каже Найєм, «найближчим часом ми із колегами з Міністерства фінансів та Митної служби запропонуємо Кабінету міністрів відповідні зміни до нормативної бази, щоб виправити цю ситуацію без шкоди для справжніх волонтерів».

Найближчим часом… Між тим, було б чудово відслідкувати рух елітних автівок, і якщо вони не потрапили до військових частин, то змусити власників сплатити мито за довоєнними правилами. Принаймні, така справедливість наповнила б держбюджет, який не витримує навантаження.