Дев’ять шкіл Вінниччини закрито на карантин через грип та ГРВІ: за тиждень в області кількість госпіталізованих дітей зросла вдвічі

Новини Вінниці / Дев’ять шкіл Вінниччини закрито на карантин через грип та ГРВІ: за тиждень в області кількість госпіталізованих дітей зросла вдвічі

Цього тижня дев’ять шкіл Вінниччини зачинено на карантин. Відповідні рішення ухвалили районні комісії, зважаючи на кількість хворих на грип та ГРВІ дітей. Про це NаПарижі повідомив в.о. директора департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Володимир Буняк.

Цього тижня дев’ять шкіл Вінниччини зачинено на карантин. Відповідні рішення ухвалили районні комісії, зважаючи на кількість хворих на грип та ГРВІ дітей. Про це NаПарижі повідомив в.о. директора департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Володимир Буняк.

За його словами, для кожного району визначено певний епідпоріг, при перетині якого районні комісії приймають рішення про припинення навчання. Наразі йдеться про дев’ять шкіл у Тиврівському, Тульчинському та Могилів-Подільському районах. Загалом у цих школах навчається 1790 дітей. У решті районів та міст епідпоріг поки не перейдено.   

Разом з тим, у Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ України повідомляють, що на четвертому тижні року на Вінниччині, порівняно із попереднім тижнем, суттєво зросла кількість хворих на грип та ГРВІ.

Рівень захворюваності на 24 січня склав 617,3 випадків на 100 тисяч населення що на 10% нижче «середньобагаторічного рівня». Минулого тижня цей показник становив 458 випадків на 100 тисяч населення. Тоді в лабораторному центрі стверджували, що це – на 9% нижче «базового рівня».

Впродовж тижня за медичною допомогою із симптомами ГРВІ звернулось 9 589 осіб (за попередній тиждень – понад 7 тисяч), серед захворілих 5 810 (60,6%) дітей (попереднього тижня – близько 55%).

Було госпіталізовано 544 особи (минулого тижня - 329). Серед них - 432 дитини. За минулий тиждень госпіталізували 220 дітей.

Летальних випадків на Вінниччині, за офіційними даними, не зареєстровано.

Найвищий рівень захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції нині реєструють у Барському, Жмеринському, Могилів – Подільському, Мурованокуриловецькому та Тиврівському районах.

У Вінницькому обласному лабораторному центрі зазначають, що з початку епідемічного сезону у вірусологічній лабораторії методом люмінесцентної мікроскопії було досліджено матеріал від восьми осіб. Отримано один позитивний результат на вірус парагрипу, один - на вірус грипу А та два - на аденовірус. Методом ПЛР досліджено 34 зразки матеріалу, отримано один позитивний результат на вірус грипу типу А/H3 та 15 позитивних - на вірус грипу типу А/H1.