Детективна історія: на Вінниччині перед смертю чоловік рятував від тюрми свого кривдника як міг

Новини Вінниці / Детективна історія: на Вінниччині перед смертю чоловік рятував від тюрми свого кривдника як міг

Через кілька днів після госпіталізації у лікарні на Вінниччині помер чоловік. Коли він був при свідомості, то заперечував, що до травм причетний сусід. Казав, що травмувався сам. Потім розтин чітко вказував на нанесення ударів. Співмешканка 52-річного загиблого змушена була визнати, що вони разом приховували факт побиття, аби відвести підозру від зловмисника.

Як зазначають у відділі комунікації поліції Вінницької області, у Жмеринському районі 24 травня житель села Степанки потрапив до лікарні. Медики одразу повідомили поліції про кримінальний характер травм. Проте пацієнт та його громадянська дружина заперечували це. Вони запевняли лікарів та поліцейських, що чоловік травмувався вдома з власної необережності. Хворий вигадав історію, що потрапив під колесо мінітрактора з власної необережності.

Згодом він помер і в лікарні з’ясували, що тілесні ушкодження потерпілого - характерні для побиття. Лише тоді жінка розповіла правоохоронцям правду.

Отже, попередньо встановлено, що під час застілля між двома чоловіками виникла суперечка і 49-річний зловмисник побив сусіда. Через декілька днів чоловіку стало зле, після чого він звернувся за допомогою… Чому побиття намагались приховати, наразі не відомо. Тому вийшла ціла детективна історія.

Після перекваліфікації злочину та проведення додаткових процесуальних дій поліцейські зібрали докази причетності односельчанина до смерті потерпілого.

Дії правопорушника підпадають під ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть). Чоловікові загрожує до 10 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Макс Мельник

27 травня, 2022