Десятки мільйонів на вітер: Генштаб підрахував загальну кількість ракет і дронів, яких 11 лютого випустили росіяни

Новини Вінниці / Десятки мільйонів на вітер: Генштаб підрахував загальну кількість ракет і дронів, яких 11 лютого випустили росіяни

Річний бюджет середньостатистичного обласного центру Росії вчора, 10 лютого, росіяни «випустили на вітер». На жаль, у громадян РФ складно з математикою, тому вони не рахують витрати на путінську «СВО» й ефект від неї. Протягом масованого ракетного удару російські терористи вчора випустили 106 ракет і 28 дронів-камікадзе. Пошкоджено до десятка об’єктів енергетичної інфраструктури у Дніпропетровської, Харківської, Хмельницької та інших областях.

Кількісні показники ударів повідомляє Генштаб ЗСУ. Під час обстрілу ворог застосував 32 зенітні керовані ракети С-300 і 74 крилаті ракети повітряного і морського базування, 61 з яких знищено силами ППО. Крім того, окупанти завдали 59 авіаційних ударів, 28 із них із застосуванням БпЛА типу «Шахед-136». Завдяки злагодженій роботі підрозділів ЗСУ 22 дрони збиті.

Українські захисники збили 9 російських ракет лише над Львівською областю, а десять над Київщиною.

Більш того, Москва майже уникнула міжнародного скандалу. Президент Володимир Зеленський і головнокомандувач Валерій Залужний заявили про те, що дві російські крилаті ракети пролетіли над територією Румунії та Молдови, а лише потім перетнули кордон України. Офіційний Кишинів відреагува: до МЗС викликали російського постала. Реакція Румунії здивувала українців. У Бухаресті заявили, що ракети пролетіли на відстані 35 км від їхнього кордону. Звісно, у НАТО не хочуть загострення ситуац3ії з Росією.     

Олег Верлан

11 лютого, 2023