Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО)

Видовищним приземленням спецпризначенців із на футбольне поле Центрального міського стадіону сьогодні у Вінниці розпочався фінал п’ятого ювілейного Кубку Героїв спецназу». Участь у змаганнях беруть п’ять команд українських військових та представники НАТО.

Видовищним приземленням спецпризначенців на футбольне поле Центрального міського стадіону сьогодні, 27 липня, у Вінниці розпочався фінал п’ятого ювілейного Кубку Героїв спецназу». Участь у змаганнях беруть п’ять команд українських військових та представники НАТО.

«П’ять років тому, започатковуючи цей турнір серед учасників бойових дій у Вінниці, ми навіть подумати не могли, що «Кубок Героїв спецназу» стане міжнародним. Тепер, думаю, представники країн-членів НАТО побачать його рівень, рівень наших гравців-військових, і наступного разу у ньому візьме участь більше команд від НАТО», - каже один з організаторів турніру, голова Громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Анатолій Слівінський.

Цього року учасників турніру вітало чимало почесних гостей. Серед них – міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Він дякував військовим, каже і сам приєднався б до гри, але після багатьох років дзюдо, спина вже не «дозволяє» вийти на поле:

«Але я вболіватиму за кожного з вас, за те, що ви всі особливі, що ви нічого не боїтеся, і за те, що в кого з вас є в серці і душі особливий бойовий дух – дух спецназу, дух людей, які готові йти вперед».

Посол Канади в Україні із «футбольним» прізвищем Роман Ващук також приїхав до Вінниці, але й він на поле не вийшов. Каже, хай краще грає його однофамілець Владислав Вікторович.

«Команда НАТО тут складається із польських, литовських, канадських, американських гравців. Спільні навчання військ НАТО та України тривають уже 5-й рік. Це вже восьма ротація. Кожна група, яка сюди приїжджає, потім тримає контакт з українськими військовими. Праця з українцями їм дуже подобається, бо це – вдячні партнери. І від українців можна багато чого навчитися. У футболі, мабуть, так само», - розповів пан Посол.

Від Національної збірної ветеранів вітав учасників турніру Олег Собуцький. Він усім почесним гостям вручив футболки Національної збірної:

«Це свято футболу, свято об’єднання України та країн-членів НАТО. П’ять років іде війна, ніхто не думав, що ми, українці, такі сильні, такі Герої, такий дружній народ».

Організатору турніру Анатолію Слівінському також дістався особливий «презент» - берет почесного члена клубу спецпризначенців йому вручив Командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Луньов.

Перед тим, як фінал розпочався, з літака АН-2 із висоти 1,5 тисячі метрів просто на футбольне поле десантувалась група спеціального призначення. Приземлялися десантники на спеціальних парашутах, які дозволяють десантуватися в будь-яку погоду із доволі точною точкою приземлення. Один із парашутистів приземлився на поле із державним прапором України.

Потім операцію сил спецпризначення продемонструвала група, яка десантувалася безпарашутним способом – за допомогою спеціальних адаптерів - із висоти 20 метрів із вертольота МІ-8.    

Після видовищного приземлення спецпризначенців, військові відіграли фінальні матчі, а далі - святковий поєдинок між збірною Сил спеціальних операцій, яка виступила разом із представниками НАТО, та Національною збірною ветеранів України.  

 

Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Десантуванням спецпризначенців на стадіон у Вінниці розпочався фінал «Кубку Героїв спецназу» за участю військових НАТО (ФОТО, ВІДЕО)