Держпродспоживслужба прогнозує епідемію грипу після шкільних канікул

Новини Вінниці /  Держпродспоживслужба  прогнозує епідемію грипу після шкільних канікул

Епідемія грипу на Вінниччині вируватиме після завершення шкільних канікул. Наразі вінничан "косить" сезонне захворювання на ГРВІ. Про це повідомив заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан.

Епідемія грипу на Вінниччині вируватиме після завершення шкільних канікул. Наразі вінничан "косить" сезонне захворювання на ГРВІ. Про це повідомив заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександр Сорочан.

"На сьогодні захворюваність на грип по області нижча на 35% епідпорогу, але температурні умови сприятливі для розповсюдження вірусу. Початок епідемії прогнозується  після завершення шкільних канікул, як правило, це після першого-другого тижня навчання. Адже за тенденцією 70% всіх хворих - це діти до 14 років. Тому запровадження карантину э ефективним методом, під час нього захворюваність серед дітей знижується на половину", - уточнив Олександр Сорочан.

Водночас, посадовець підкреслив, що щеплення робити досі не пізно. Однак вакцинуватися потрібно зараз - за пару тижнів до епідемії грипу.

Раніше NaПарижі повідомляв, що вінничани не мають чим "озброїтися" проти грипу.

Саша ГРИГОРОВСЬКА