Держекоінспекція знайшла на Вінниччині 14 несанкціонованих сміттєзвалищ на території двох громад

Новини Вінниці / Держекоінспекція знайшла на Вінниччині 14 несанкціонованих сміттєзвалищ на території двох громад

Під час рейдових перевірок території Вінницької області спеціалісти Державної екологічної інспекції виявили на території Стрижавської та Калинівської громад великі стихійні сміттєзвалища. Одне прибрано, інші – на черзі.

«Під час одного з рейдів Державною екологічною інспекцією у Вінницькій області було виявлено несанкціоновані місця розміщення відходів на території Стрижавської селищної ради загальною площею 827 м2 та направлено вимогу до відповідного органу місцевого самоврядування щодо ліквідації несанкціонованого і неконтрольованого звалища відходів. Так, під час повторного обстеження вищезазначеної території встановлено, що силами Стрижавської селищної ради дані сміттєзвалища було ліквідовано», - йдеться у повідомленні. 

Також, у період з 26 по 29 квітня спеціалісти ДЕІ обстежили територію Калинівської міської ради, де виявили 13 місць розміщення відходів загальною площею понад 24 000 м2.

«Враховуючи вищевикладене, Інспекцією направлено вимогу до відповідного органу місцевого самоврядування щодо ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів на відповідній території», - вказують в інспекції.

 

Макс Мельник

5 травня, 2022