Держекоінспекція виявила на Вінниччині нелегальний видобуток сировини для цегли на 5,5 млн гривень

Новини Вінниці / Держекоінспекція виявила на Вінниччині нелегальний видобуток сировини для цегли на 5,5 млн гривень

У Тульчинському районі інспектори Держекоінспекції у Вінницької області провели планову перевірку підприємства, яке спеціалізувалося на видобутку суглинку. Хоча робота на кар’єрі з 2019-го мала б бути припинена, сировина активно видобувалась.

Як зазначають в інспекції, виявлено факт самовільного користування надрами для видобування цегельної сировини (суглинку) у період призупинки дії спеціального дозволу на користування надрами впродовж 2019-2020 років.

Фактично підприємство цей час працювало нелегально.  

На керівника компанії інспектори склали протокол про адміністративне правопорушення за статтею 47 КУпАП (порушення права державної власності на надра).

«Внаслідок таких дій державі завдано значну шкоду, яка становить 5 592 938 грн. 80 коп. Підприємству пред’явлено претензію для добровільної сплати», - вказують у Держекоінспекції у Вінницькій області.

Посадовці нагадують, що документом дозвільного характеру на користування надрами є спеціальний дозвіл, і з огляду на це, в період зупинення, чи після анулювання його дії, добування корисних копалин категорично заборонено і тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Макс Мельник

28 жовтня, 2021