Депутати Вінницької облради зібрались на "карантинну" сесію: голосують руками та планшетами

Новини Вінниці / Депутати Вінницької облради зібрались на "карантинну" сесію: голосують руками та планшетами

У Вінниці розпочалась 44 чергова сесія облради. Пленарне засідання відбувається в умовах карантинних обмежень. Тому традиційний місць для голосування із планшетами та сенсорною кнопкою вистачило лише для 53-х депутатів, решту розмістили на бокових місцях - вони голосують руками. Лічильна комісія враховує як голоси системи "Рада", так і "ручне" голосування.

У Вінниці розпочалась 44 чергова сесія облради. Пленарне засідання відбувається в умовах карантинних обмежень. Тому традиційних місць для голосування із планшетами та сенсорною кнопкою вистачило лише для 53-х депутатів, решту розмістили на бокових місцях - вони голосують руками. Лічильна комісія враховує як голоси системи "Рада", так і "ручне" голосування.

Зареєструвалося для участі у сесії спочатку 57 депутатів, потім підійшов ще один. Дев'ятеро  з них, поки що, голосують вручну.

На сесії депутати насамперед привітали із призначенням на посаду голову ОДА Сергія Борзова. Голова облради Анатолій Олійник запросив його до президії, але губернатор не відразу знайшов своє місце - хотів сісти праворуч голови - на місця заступників. Воно й зрозуміло - С.Борзов ще не брав участі в сесіях облради.

Не прибули на сесію й запрошені керівники правоохоронних органів: начальник ГУНП в області Іван Іщенко у відпустці, а прокурора області Олександра Бутовича викликали в Офіс Генпрокурора. Замість себе вони делегували заступників.    

На цю хвилину депутати ухвалили порядок дений сесії із 36 пунктів. Із пропонованих раніше питань уже виключили пункт про встановлення надбавок медикам, які працюють із хворими на коронавірус з обласного бюджету. На президії це мотивували тим, що такі надбавки уже виплачують із державного бюджету. Окрім того, до порядку денного внесли питання про інформацію голови ОДА щодо планів розвитку області у другому півріччі 2020 року. 

Нагадаємо, вчора сесійну залу продезінфікували перед проведенням сесії.