Депутати відмовилися від обласної Дошки пошани

Новини Вінниці / Депутати відмовилися від обласної Дошки пошани

Під час реконструкції площі Василя Стуса у Вінниці знесуть обласну Дошку пошани і більше не встановлюватимуть. Позбутися цього "спадку радянської доби" вирішили сьогодні, під час сесії депутати облради. За внесення змін до рішення 4 сесії обласної ради 7 скликання від 11 лютого 2016 року №63 «Про відзнаки обласного рівня» проголосували ... депутатів.

Під час реконструкції площі Василя Стуса у Вінниці знесуть обласну Дошку пошани і більше не встановлюватимуть.  Позбутися цього "спадку радянської доби" вирішили сьогодні, під час сесії депутати облради. За внесення змін до рішення 4 сесії обласної ради 7 скликання від 11 лютого 2016 року №63 «Про відзнаки обласного рівня» проголосували 56 депутатів.

Ініціювала відміну обласної Дошки пошани на Вінниччині обласна адміністрація, пояснюючи це тим, що  дошки пошани були агітаційно-пропагандистським винаходом радянської "цивілізації", використання якого після ліквідації СРСР на початку 1990-х років на законодавчому рівні припинилося (окрім Білорусі) майже повсюди. До того ж, міська влада Вінниці планує реконструкцію площі Стуса, відтак недоцільно, як оновлювати обласну Дошку пошани, так і залишати її взагалі.