Депутати обласної ради планують поміняти поле під Гавришівкою на землю у Вінниці під будівництво

Новини Вінниці / Депутати обласної ради планують поміняти поле під Гавришівкою на землю у Вінниці під будівництво

Депутати Вінницької обласної ради планують поміняти землі для ведення підсобного сільського господарства під Гавришівкою на земельну ділянку у місті Вінниці.

Депутати Вінницької обласної ради планують поміняти землі для ведення підсобного сільського господарства під Гавришівкою на земельну ділянку у місті Вінниці. Як видно з карти ділянка знаходиться зліва від аеропорту.

Проєкт рішення з‘явився на сайті Вінницької обласної ради.

«Надати згоду комунальній організації  відчуження шляхом обміну земельної ділянки, яка розташована на території Гавришівської сільської ради на рівноцінну земельну ділянку, яка розташована в м.Вінниця на вул. С.Зулінського та зареєстрована на праві комунальної власності за Вінницькою міською об’єднаною територіальною громадою», - йдеться в проєкті рішення.

Зазначимо, що ділянку на Зулінського планують використовувати для будівництва та у подальшому обслуговування кількох дев‘ятиповерхівок, як зазначено у рішенні з метою реалізації Регіональної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла у Вінницькій області.

Зазначимо, що обласна рада «виставляє на обмін» земельну ділянку площею 25.1561 га (кадастровий номер 0520681200:01:007:006). ЇЇ грошова оцінка складає 46 358 199,00 грн.

Депутати на початку мають затвердити експертну грошову оцінку, а потім вже надати «Обласному фонду сприяння інвестиціям та будівництву» згоду на відчуження нерухомого майна шляхом обміну.

Щодо землі, яку депутати обласної ради отримають у місті, то це «рівноцінна земельна ділянка, площею 5,2814 га, яка розташована в м.Вінниця вул. С.Зулінського».

На головному фото - аеропорт Гавришівка з висоти

 

Марина Карабай

23 вересня, 2020