Депутатка ВР від Вінниччини закликала пільговиків викликати поліцію, якщо їм відмовляють у проїзді

Новини Вінниці / Депутатка ВР від Вінниччини закликала пільговиків викликати поліцію, якщо їм відмовляють у проїзді

Сьогодні народний депутат України від округу №14, що у Вінницькій області, Ірина Борзова у парламенті порушила проблему дотримання прав окремих категорій людей на пільговий проїзд.

Сьогодні, 4 лютого, народний депутат України від округу №14, що у Вінницькій області, Ірина Борзова у парламенті порушила проблему дотримання прав окремих категорій людей на пільговий проїзд.

На брифінгу у Верховній Раді депутатка розповіла, що була здивована, коли дізналась що, наприклад, незрячим людям на Вінниччині нині відмовляють у пільговому проїзді.

За словами І.Борзової, обласна рада чомусь ще у грудні призупинила діючий механізм компенсації коштів перевізникам за пільговиків. А нового документа не затвердила. Більше того, у проєкті рішення, підготовленому ОДА, передбачено пільговий проїзд тільки для учасників АТО/ООС, осіб з інвалідністю внаслідок війни та дітей з багатодітних сімей, забувши при цьому про інших людей з інвалідністю.

Аби затвердити новий порядок депутати обласної ради можуть зібратися на сесію аж у квітні. Доти люди не можуть скоритися своїм правом пільги.

Тому Ірина Борзова радить пільговикам звертатись до поліції, коли їм відмовляють у проїзді, адже така відмова у будь-якому випадку є порушенням законодавства.

«Якщо на перевізників складатимуть протоколи, можливо, вони змусять обласну раджу зібратися на позачергову сесію й ухвалити відповідний документ», - вважає І.Борзова.

На адресу голови облради Анатолія Олійника депутатка також направила відповідне звернення.  

Сергій Маламура

4 лютого, 2020