Депутатів Вінницької облради зберуть на позачергову сесію для реакції на «формулу Штайнмаєра»

Новини Вінниці / Депутатів Вінницької облради зберуть на позачергову сесію для реакції на «формулу Штайнмаєра»

На засіданні керівників фракцій Вінницької обради 11 жовтня узгоджено питання про скликання позачергової сесії. Приводом є питання щодо реакції депутатського корпусу на так звану «формулу Штайнмаєра», яку підпили у Мінську.

На засіданні керівників фракцій Вінницької обради 11 жовтня узгоджено питання про скликання позачергової сесії. Приводом є питання щодо реакції депутатського корпусу на так звану «формулу Штайнмаєра», яку підпили у Мінську.

Нагадаємо передумови. Від Луцьку до Сум і Херсона місцеві ради офіційно визнають свою незгоду з імплементацією «формули», підписанням відповідного листа третім президентом Л. Кучмою на ім’я очільника місії ОБСЄ Сайдіка та взятими на себе Україною обов’язками по прийняттю нової редакції закону України про особливий статус Донбасу та реалізації «формули Штайнмайера».

Керівники фракцій дійшли спільної думки – потрібна реакція ради. Вони узгодили питання про скликання позачергової сесії для одного питання «Про звернення Вінницької обласної Ради 7 скликання до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України…».

У тексті йдеться про те, що «враховуючи численні звернення, які надходять на адресу Вінницької обласної Ради від учасників російсько-української війни, волонтерів, громадських діячів, заявляємо про те, що документ, підписаний учасниками тристоронньої контактної групи у Мінську, з реалізації так званої «формули Штайнмайера» та прийняття нової редакції закону України про особливий статус  Донбасу є неприпустимо для України. Прагнення України до справедливого миру має ґрунтуватися на загальновизнаних нормах міжнародного права».

Дату проведення позачергової сесії не озвучували. Її оголосять додатково після того, як голова облради А. Олійник підпише розпорядження.

Нагадаємо, раніше з ініціативою про скликання виступали «свободівці», але Анатолій Дмитрович порадив їм зібрати необхідну кількість підписів під зверненням.