Депутата облради Андрія Ковальова призначать керівником «Вінницяоблтеплоенерго»

Новини Вінниці / Депутата облради Андрія Ковальова призначать керівником «Вінницяоблтеплоенерго»

Під час засідання конкурсної комісії облради, яке відбулося 27 серпня, визначено особу нового очільника КП «Вінницяоблтеплоенерго». На посаду гендиректора рекомендовано призначити депутата Вінницької облради від «УСГ» Андрія Ковальова.

Під час засідання конкурсної комісії облради, яке відбулося 27 серпня, визначено особу нового очільника КП «Вінницяоблтеплоенерго». На посаду гендиректора рекомендовано призначити депутата Вінницької облради від «УСГ» Андрія Ковальова.

Як зазначають на сайті облради, відповідно до Порядку призначення і звільнення з посад керівників підприємств, установ, закладів, організацій – об’єктів спільної власності територіальних громад Вінницької області, за розпорядження голови облради від 30 липня 2021 року № 226 оголошено конкурс на заміщення вакантної посади генерального директора комунального підприємства «Вінницяоблтеплоенерго».

Оголошення про проведення конкурсу було розміщено 30 липня 2021 року на офіційному вебсайті. Протягом 20 календарних днів (до 18 серпня включно) свої кандидатури подали Андрій Ковальов та Олександр Корчунов, який на фінальне засідання не з’явився.

Презентуючи своє бачення, А.Ковальов наголосив, що «для розвитку підприємства передусім, необхідно сформувати та ухвалити його стратегію на 10 років.

«На мою думку, робота повинна складатися з таких напрямів – технічного, організаційного та перспективного. До технічного блоку відніс зменшення використання природного газу шляхом модернізації наявних газових котелень, подальше збільшення використання біомаси, зменшення технологічних втрат шляхом реконструкції недосконалої мережі котелень, впровадження автоматизації та дистанційного обліку споживання енергоресурсів. Щодо організаційного блоку – необхідно переглянути штатний розклад підприємства. Планую провести співбесіди з кожним зі структурних підрозділів та визначити кадровий потенціал. Перспективний блок передбачає надання сервісних послуг зі спеціалізованого обслуговування котелень, утилізацію медичних відходів, створення центру заготівлі та зберігання деревної щепи», – пояснив Андрій Ковальов.

Головуючий конкурсної комісії перший заступник голови облради Володимир Кістіон за результатами конкурсного відбору запропонував визнати переможцем конкурсу Андрія Ковальова та рекомендувати призначити його на посаду генерального директора шляхом укладання контракту строком на 5 років, Інші члени комісії пропозицію підтримали.

Нагадаємо, комунальне підприємство «Вінницяоблтеплоенерго» обслуговує кілька будівель та бюджетних установ, а його тариф на тепло вищий за середній по місту.

Андрій Ковальов наразі є головою постійної комісії обласної ради з питань будівництва, комунального майна, транспорту та розвитку інфраструктури, а також радником генерального директора АТ «Вінницяобленерго» Андрія Поліщука, свого колеги по фракції в облраді.

За його призначення на посаду ще мають проголосувати депутати, хоча сумнівів у позитивному вирішенні немає.