Депутат Вінницької міськради хоче притягнути «дрифтера з Ліверпуля» до кримінальної відповідальності

Новини Вінниці / Депутат Вінницької міськради хоче притягнути «дрифтера з Ліверпуля» до кримінальної відповідальності

Депутат Вінницької міськради Віктор Перлов вирішив покарати водія BMW, який вчора, 13 січня, «дрифтував» на площі Ліверпуль, хоча це пішохідна зона, а поруч ресторан та школа-гімназія. У Facebook обранець написав, що звертатиметься до правоохоронців із заявою про притягнення до кримінальної та адміністративної відповідальності кермульвальника-«лихача».

Нагадаємо, NaПарижі писав про цей «дрифт». На щастя, люди не постраждали. Між іншим, правоохоронці знайшли водія через кілька годин в іншому мікрорайоні міста, коли він йшов пішки…  

«Це не банальне порушення правил - це хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, ст. 296 Кримінального кодексу України. До речі, містяни написали, що до того, наш "герой" дріфтував поруч, на шкільному подвір'ї», - вказав у дописі В.Перлов.

Він зазначив, що «підготував депутатське звернення до Національної поліції України з вимогою відкрити кримінальне провадження за фактом правопорушення (хуліганство)».

«Також готую звернення до Патрульної поліції Вінницької області щодо притягнення водія до відповідальності за ст. 122 КУпАП України (створення аварійної обстановки, штраф 1445 грн).

Крім того, для забезпечення безпеки дорожнього руху та громадської безпеки вимагатиму від патрульних постійної присутності двох патрулів у центральній частині міста - цей безлад необхідно припинити, досить загиблих і травмованих на Соборній... Пам'ятаємо - життя і здоров'я громадян це найвища цінність для міста», - зауважив вінничанин.

Чи матимуть наслідки для водія заяви В.Перлова? Чи матимуть, чи ні… Але якщо вінничанин піклуються про безпеку у місті, то мають мати однозначну позицію щодо «дрифту на Ліверпулі».