Деокупація Донбасу: бійці ЗСУ прикрасили передмістя Лиману українськими прапорами

Новини Вінниці / Деокупація Донбасу: бійці ЗСУ прикрасили передмістя Лиману українськими прапорами

Про бої під Лиманом, що на півночі Донецької області, повідомлялось одночасно з Балаклійською наступальною операцію. Звільнити місто та залізничний вузол не легко, втім потрохи, але просування ЗСУ помітне. Наразі у мережі поширюються кадри того, як наші захисники підняли український прапор у селах Діброва і Щурове.

Про це повідомляє  Telegram-канал «Оперативний ЗСУ».

«Підіймаємо прапор над населеним пунктом Донецької області. Діброва переходить під контроль української армії. Національна гвардія звільняє наші території крок за кроком, село за селом. Перемога буде за нами», - заявив військовий на відео, не вказуючи дати, що дозволяє припустити, що події були щонайменше більше доби тому.

Примітно, що на карті Deepstatemap наразі це село позначене як «сіра зона».

Також стало відомо і про підняття українського прапора в курортному селищі Щурове західніше у Донецькій області. Про це повідомляє знову ж таки «Оперативний ЗСУ».

Якщо інформація підтвердиться Генштабом, чи наприклад, Міноборони, то маємо розуміти, що наші сили все ближче і ближче до Лиману. Він може стати першим відносно великим містом Донбасом, контроль над яким повернуто Україні.

Олег Верлан

17 вересня, 2022