День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, напередодні Міжнародного дня миру, у Вінниці на Європейській площі відбувся флешмоб, покликаний привернути увагу вінничан до загальносвітової проблеми мирного життя на планеті. Організувала акцію обласна Рада жінок України. А основними учасниками стали діти – учні переважно молодших класів вінницьких шкіл.

Сьогодні, напередодні Міжнародного дня миру, у Вінниці на Європейській площі відбувся флешмоб, покликаний привернути увагу вінничан до загальносвітової проблеми мирного життя на планеті. Організувала акцію обласна Рада жінок України. А основними учасниками стали діти – учні переважно молодших класів вінницьких шкіл.

Встановлений День миру резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН від 30 листопада 1982 року і відзначався спочатку кожного третього вівторка вересня. А із 2002 року Міжнародний день миру щорічно відзначають 21 вересня. Про усе це та історію становлення свята розповідали дітям, але природно, що молодшим школярам повітряні кульки та виступи їхніх ровесників були куди цікавішими за розповіді про те, як Генасамблея ООН встановлювала свято, чи коли Указ про його відзначення в Україні підписував президент…

Зате хлопчаки й дівчатка радісно запустили символічні синьо-жовті кульки в небо.

«Зараз нашій державі дуже важко, але я вірю, що ми здобудемо мир, що будуть у кожній оселі радісні усмішки», - говорить організаторка акції голова обласної Ради жінок України Валентина Кичак.

Виступали на площі перед Меморіалом Слави та пам’ятником полеглим учасникам Революції Гідності й Героїв АТО шкільні творчі колективи, юні та дорослі виконавці. Звучали пісні про мир та війну, діти читали вірші. Пізніше – поклали квіти до меморіалів. Відвезли квіти й на Алею слави, де поховані вінничани, які полягли у російсько-українській війні на Сході країни.  

До речі, за традицією, що склалася у світі, у Міжнародний день миру Генасамблея ООН просить усі країни та ворогуючі сторони утриматись від насильства, пропонує усім державам і народам дотримуватись припинення воєнних дій хоча б протягом цього дня. Побачимо, як відреагують проросійські бойовики на Донбасі…

Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / День миру відзначили у Вінниці: у центрі міста звучали пісні про війну та мир, у повітря злетіли синьо-жовті кульки, а до могил полеглих АТОвців поклали квіти (ФОТО, ВІДЕО)