Де вінничани найбільше боргують за тепло? У «Вінницяміськтеплоенерго» невиплати «наклали» на карту

Новини Вінниці / Де вінничани найбільше боргують за тепло? У «Вінницяміськтеплоенерго» невиплати «наклали» на карту

Станом на кінець серпня заборгованість побутових споживачів перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» становить 105,8 млн грн. Протягом літа сума майже не змінюється. Вінницькі тепловики вирішили підрахувати, де найбільше боржників. Місто вони розділили не по мікрорайонам, а «зонам» управляючих компаній.

Станом на кінець серпня заборгованість побутових споживачів перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» становить 105,8 млн грн. Протягом літа сума майже не змінюється. Вінницькі тепловики вирішили підрахувати, де найбільше боржників. Місто вони розділили не по мікрорайонам, а «зонам» управляючих компаній.

Відверто кажучи, у комунальному підприємстві постійно намагаються нагадувати вінничанам про необхідність погашення боргів, але, як здається, читають нагадування ті, хто і так сплачує за послуги. Але у «Вінницяміськтеплоенерго» вирішили подати тему боргів з іншого боку.

Отже, як зазначається у офіційному релізі КП, боржники за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання є ледь не в кожному багатоквартирному будинку. На підприємстві рішили визначити, яка частина міста боргує найбільше. Для цього сформували рейтинг заборгованості  по будинках, залежно від того, з якою управляючою компанією будинок заключив договір. У «Вінницяміськтеплоенерго» наголошують, що нижчезазначений борг – мешканців будинків, а не управляючих компаній. Тим не менш, сумарні борги нібито наклали на мапу міста.

Відтак, найбільше боргують мешканці будинків, які уклали договори на обслуговування багатоповерхівок  з управляючою компанією ТОВ «ЖЕО». Це понад 700 будинків, мешканці яких разом заборгувати за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання майже 30 млн гривень! Це переважно будинки центральної частини міста, захоплюючи трохи Замостя, частину вул. Київської та Хмельницького шосе й деякі суміжні з ними вулиці.

На другому місці по заборгованості - мешканці будинків, які уклали договір на обслуговування з управляючою компанією  «Київська». Це переважно будинки, які охоплюють вулицю Київську та суміжні з нею. Борг цих будинків в сукупності – 11,7 мільйонів гривень. 

На третьому місці мешканці будинків, які уклали договір на обслуговування з  управляючою компанією  «Господар-Люкс». Це будинки, які охоплюють частину мікрорайону «Вишенька», а саме частини вулиць 600-річчя, Келецька, Космонавтів, А.Первозванного, просп. Юності та частину вул. Пирогова. Борг цих будинків в сукупності – близько 11 мільйонів гривень. 

Тепловики вкотре нагадують: відповідно до чинного законодавства споживачі зобов’язані своєчасно сплачувати за комунальні послуги до 20 числа щомісяця. Якщо боржник нехтує рахунками, підприємство застосовує радикальні дії - позови до суду. Це може призвести до заборони виїзду за кордон, арешту майна та ряду інших санкцій. Випадки арешту майна в споживачів підприємства вже були.

Макс Мельник

20 серпня, 2019