Де шукати безкоштовні IT-курси військовим та ветеранам війни

Новини Вінниці / Де шукати безкоштовні IT-курси військовим та ветеранам війни

Навчити людину в дорослому віці новому або відправити на перекваліфікацію – це завдання із зірочкою. У цій статті від хостинг-провайдера Cityhost.ua ми розглянемо безкоштовні пропозиції в IT-галузі, які наразі доступні для військових та ветеранів.

Навчити людину в дорослому віці новому або відправити на перекваліфікацію – це завдання із зірочкою. У цій статті від хостинг-провайдера Cityhost.ua ми розглянемо безкоштовні пропозиції в IT-галузі, які наразі доступні для військових та ветеранів.

650818997fde9.webp

На основі спостережень за ринком та проведених досліджень пропонуємо лайфхаки, щоб спростити пошук:

  • частіше переглядайте стрічки пропозицій, бо деякі курси з’являються раптово і набір триває недовго – треба встигнути застрибнути в цей потяг;
  • контролюйте зміни відкритих курсів — вони постійно оновлюються;
  • приділіть увагу умовам навчання — можуть бути як безкоштовні, так і з частковою знижкою;
  • розширте коло пошуку і розпитайте у фахівців об’єднань ветеранів про інші варіанти;
  • використовуйте відкриті джерела інформації, зокрема канали YouTube, статті, безкоштовні вебінари.

Давайте ж подивимось, що може запропонувати It-галузь сьогодні.

Відкриті програми для військових безпосередньо від компаній

Важко розраховувати на великий вибір: далеко не все просто у питанні безкоштовного навчання для військових. Іноді написано, що компанія проводить такі курси, але зараз набір ще не розпочато або вже завершено, чи всі існуючі програми тимчасово припинені. Так коло пошуку справжніх курсів стає ще більш вузьким. Але все ж є варіанти, з яких можна вибрати, і зараз ми розглянемо ті, які існують зараз. 

EPAM

EPAM Univercity в партнерстві з Міністерством ветеранів проводить серію офлайн-зустрічей «ІТ для ветеранів та їх родин», покликаних допомогти військовослужбовцям зробити перші кроки у виборі та опануванні нової цивільної професії. Такі зустрічі відбуваються періодично, тому потрібно стежити за новинами на сайті EPAM Univercity, щоб вчасно дізнатися про захід та зареєструватися на нього. 

Є ще один варіант безкоштовного навчання — IT Fundamentals від Epam University, доступний для всіх. Тут ви самостійно налаштовуєте собі темпи та умови самонавчання. Але програма не пропонує спілкування з викладачем наживо, тому для когось буде складно зберігати мотивацію та дисциплінувати себе.

Choice 31

Хороший варіант у 2023 — безкоштовне навчання Choiсe31 (одна з компаній групи Netpeak). Фахівці пропонують додаткові кар’єрні консультації, які полегшують працевлаштування, а також навчають дизайну, проєктному менеджменту, бізнес-аналітиці та SEO. Тут вам підтягнуть навички, корисні для співбесід та ділову англійську – безцінна практика в наш час онлайн-спілкування. Курси та окремі онлайн-зустрічі з'являються час від часу, тож треба моніторити. 

Онлайн-програми від освітніх проєктів

Настала черга розібратися також у безкоштовних віддалених курсах для військових, які додатково пропонують майданчики з платним навчанням. Тут треба зробити акцент на тому, що є пропозиції суто для ветеранів, а є відкриті для всіх бажаючих.

Платформа Prometheus

Шукали спікерів, що легко та доступно розкажуть про It-напрямки? Знайомтесь із курсами Prometheus. Тут зайвих слів не скажуть – лекції проводять представники відомих компаній з великим досвідом. Вивчайте безкоштовно Phyton, розробку сайтів, веб-розробку та багато інших професій з нуля.

Платформа співпрацює з фондом «Повертайся живим» в галузі керування дронами. 

Безстрокова акція від ITVDN

Навчальна платформа, на якій є більше 230 курсів з різних напрямків IT-галузі, пропонує учасникам бойових дій отримати безкоштовний доступ до одного вибраного курсу. Це стосується не лише бійців ЗСУ, а всіх, хто брав участь у бойових діях — рятувальників, тероборонівців, поліцейських. 

Акція безстрокова і діє як мінімум до кінця війни — можна звернутися до техпідтримки на сайті курсів, підтвердити статус УБД і отримати свій доступ. 

Також у ITVDN є багато безкоштовних вебінарів, у яких розповідається про сонови IT — вони допоможуть вибрати напрямок навчання та освоїти ази професії всім бажаючим, а не лише військовим. 

IT-курси Mate Academy

Це ще одна пропозиція безкоштовного IT-навчання для військових основам дизайну та мовам програмування з додатковою англійською. Навчання відбувається інтенсивно та в режимі повного дня, тому суміщати зі службою або роботою не вийде. До вивчення пропонуються такі спеціальності як Front End, Java, Python, QA, UI/UX Design. Тривалість курсів становить від 3 до 5 місяців, після чого учням допоможуть із працевлаштуванням. 

Де моніторити курси

В Україні є доступ до безкоштовних навчальних програм для ветеранів. Це добре з огляду на інтеграцію воїнів у мирне суспільства з подальшим працевлаштуванням. Але курсів не так багато, тому щоб не згаяти час, пропонуємо тримати руку на пульсі і постійно моніторити такі ресурси, як AIN, DOU або DEV.UA.

admin

8 листопада, 2023