Де перевірити справжність прикраси

Новини Вінниці / Де перевірити справжність прикраси

Кохання не вимірюється коштовностями, але за допомогою них можна продемонструвати рівень почуттів та серйозність намірів стосовно коханої жінки. Намисто — універсальний виріб на кожен день та для урочистостей, надає образу жіночності та витонченості.

Кохання не вимірюється коштовностями, але за допомогою них можна продемонструвати рівень почуттів та серйозність намірів стосовно коханої жінки. Намисто — універсальний виріб на кожен день та для урочистостей, надає образу жіночності та витонченості. Моделі намиста представлені тонкими або товстими ланцюжками, різноколірними екземплярами, кольє з підвісками, які доповнені коштовним камінням — цирконієм, сапфіром, самоцвітами тощо. Це дає змогу купити намисто за будь-якими смаковими уподобаннями.

Як перевірити справжність прикраси

Справжність прикрас можуть гарантувати тільки сертифіковані ювелірні мережі, які цінують свою репутацію та виробляють прикраси згідно з усіма міжнародними стандартами. Через величезний різновид фальшивих виробів необхідно знати, як застрахувати себе від купівлі підробки.

Перевірка якості за пробою

Є найпростішим варіантом перевірки справжності металу:

  • Золото. Має проби — 585, 375, 500, 750, 958. Золото 375 проби — відрізняється низькою якістю.
  • Срібло. Стандартна проба — 925. Проби 750, 800, 875 характеризуються низькою якістю металу.

Контури проб мають бути рівними. Для золотих прикрас використовують клеймо у вигляді лопатки, а для срібних — овальний відбиток.

Бирка

На бирці ювелірного виробу представлена інформація:

  • найменування виробника та його товарний знак;
  • юридична адреса виробника;
  • найменування прикраси та її артикул;
  • позначення металу та номер його проби;
  • маса виробу в грамах;
  • опис наявних каменів;
  • вартість виробу.

На зворотному боці бирки в обов'язковому порядку присутній штамп ВТК — відділ технічного контролю. Також за допомогою цих даних можна отримати інформацію про походження ювелірного виробу та його характеристику в базі даних.

Професійна експертиза

Якщо бирка та сертифікат якості викликають сумніви, необхідно звернутися за експертизою до незалежної сторони — визначити справжність прикраси зі 100% гарантією можуть тільки професіонали.

Професійні ювеліри

За допомогою спеціальних інструментів та розчинів визначають кількість дорогоцінного металу в сплаві, справжність діамантів та самоцвітів, наявних у виробі. Порядок проведення експертизи заснований на принципі «‎від простого до складного». Також професійний ювелір після проведеної експертизи видасть вам офіційний висновок, що може стати документом при обміні чи поверненні неякісного товару.

Ломбард

Експертиза коштовності в ломбарді є безплатною. Спеціальні прилади та хімічні розчини, які зазвичай застосовують працівники цих закладів, запросто визначать справжність виробу, походження його каменів.

Експертні центри

Призначені спеціально для визначення автентичності ювелірного виробу та його каміння з подальшою видачею експертного висновку, що гарантовано повертає виробнику неякісний виріб або допомагає виграти судову справу стосовно виробництва неякісного товару.

У домашніх умовах можна визначити тільки оригінальність металу та каміння. Виявити якісну підробку або заміну сплаву на дешевший варіант підручними способами неможливо.

admin

24 листопада, 2022