Де на Вінниччині "поспішають" провести місцеві вибори

Новини Вінниці / Де на Вінниччині "поспішають" провести місцеві вибори

Могилів-Подільська та Тульчинська районні територіальні виборчі комісії, а також Тиврівська селищна територіальна виборча комісія вже утворили виборчі округи для голосування на місцевих виборах 2020 року, що свідчить про порушення термінів. Адже згідно з Роз’ясненням Центральної виборчої комісії від 28 серпня 2020 року, рішення про утворення виборчих округів приймаються ТВК після початку виборчого процесу, тобто – 5 або 6 вересня. 

Як повідомляє Громадянської мережі ОПОРА, члени Могилів-Подільської районної територіальної виборчої комісії провели засідання стосовно утворення мажоритарних округів 3 вересня 2020 року. Таким чином члени ТВК не взяли до уваги оприлюднене Роз’яснення Центральної виборчої комісії від 28 серпня 2020 року та утворили округи у своєму районі ще до офіційного старту виборчої кампанії.

За словами голови Могилів-Подільської ТВК Любові Поцелуйко, у комісії зібралося багато питань і зібрався кворум, тому провели засідання щодо утворення й виборчих округів.

«Ми планували на п’яте, але в нас зібралося дуже багато питань: затвердження зміни складу сільських територіальних виборчих дільниць, де треба було міняти секретарів, які вже повинні працювати і членів. Партії подали подання. Ми мали чекати 5 числа?», - прокоментувала Любов Поцелуйко. 

Також за інформацією спостерігача ОПОРИ, подібна ситуація у Тульчинській районній територіальній виборчій комісії, де провели засідання по утворенню округів 4 вересня. 

Також за інформацією спостерігача ОПОРИ, подібна ситуація у Тульчинській районній територіальній виборчій комісії, де провели засідання по утворенню округів 4 вересня. Зазначимо, що у постанові про утворення територіальних виборчих округів зазначена дата 6 вересня 2020 року.

За словами голови Тульчинської ТВК Світлани Чижук дату 6 вересня поставили помилково.

«Це напевно я не поміняла. Зараз я її перероблю. В мене додаток від 4 вересня, а це просто скидали електронкою і я не помяняла. В нас все вчора відбувалося, це просто одруківка. Додаток у мене 4 вересня, так, як дійсно воно проводилося. Не знаю, чому так вийшло. В додатку я правильно написала», - зазначила у коментарі Світлана Чижук.

Крім того, у соціальній мережі Фейсбук на сторінці Тиврівська територіальна громада було розміщено допис Оксани Левчук «До відома виборців!», до якого вона прикріпила фото додатків до постанови про утворення виборчих округів. На фото видно, що ці додатки датовані 4 вересня 2020 року, що свідчить про порушення термінів утворення виборчих округів Тиврівською селищною територіальною виборчою комісією. 

До речі, на сайті Тиврівської селищної ради зазначено, що Оксана Левчук є секретарем цієї селичної ради.

ФОТО 04.09.2020_vinnytsia_skrin_tyvriv_2

Сергій Маламура

6 вересня, 2020