Данілов запропонував нищити ракетні установки на російській території

Новини Вінниці / Данілов запропонував нищити ракетні установки на російській території

Вже кілька днів у світі «розганяють» тему про потребу перемовин України та РФ. З одного боку у Києві скептично відносяться до переговорів на даному етапі, а з іншого - секретар РНБО Олексій Данілов запропонував партнерам дати зброю, щоб збивати російські ракети до їх пуску. Це означає, що й у повітряному та наземному просторі Росії.

Секретар Ради національної безпеки і оборони назвав нову стратегію боротьби з ракетним терором країни-агресорки Росії.

«Росія, переговори. Головна умова президента України – відновлення територіальної цілісності України. Гарантія виконання – сучасна ППО, авіація, танки й далекобійні ракети. Стратегія – дії на випередження. Російські ракети мають буті знищені до моменту запуску в повітрі, на землі та морі», – зазначив Данілов.

Нагадаємо, по Харкову росіяни гатять з Бєлгорода, по Сумщині – з Курської області, по центральним регіонам – з повітря поблизу Каспію чи акваторії Чорного моря.

Таким чином, Данілов пропонує партнерам забезпечити зброєю, яка дозволить влучно знешкоджувати літаки, кораблі та устаткування на території, яку РФ вважає «своєю».

Нагадаємо, що Російська Федерація майже вичерпала запаси своїх сучасних ракет. Для ударів по цивільній інфраструктурі України агресор використав 80% запасів, які були накопичені раніше. Приміром наразі у Росії залишилося 120 «Іскандерів».

Олег Верлан

8 листопада, 2022