Численні порушення виявила прокуратура у медичних частинах виправних колоній на Вінниччині

Новини Вінниці / Численні порушення виявила прокуратура у медичних частинах виправних колоній на Вінниччині

Низку порушень зафіксували співробітники Вінницької обласної прокуратури при перевірці філії Центру охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України у Вінницькій області.

Низку порушень зафіксували співробітники Вінницької обласної прокуратури при перевірці філії Центру охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України у Вінницькій області.

Прокуратура перевіряла дотримання вимог законодавства щодо медичного обслуговування засуджених, які відбувають покарання у виправних установах області, та осіб, взятих під варту, які утримуються в державній установі «Вінницька установа виконання покарань (№ 1).

Зокрема,як повідомляють у пресслужбі обласної прокуратури, грубі порушення прав засуджених виявлено у Стрижавській виправній колонії № 81. Стосуються вони своєчасності та повноти проведення медичних оглядів, неналежного надання амбулаторної медичної допомоги та фіксації випадків тілесних ушкоджень, несвоєчасного надання медичної допомоги тощо.

Аналогічні численні порушення виявлені в медичній частині № 1 та в інших медичних частинах області - там не в повному обсязі забезпечують права на охорону здоров'я засуджених та взятих під варту осіб.

Не забезпечено також відомчий контроль за діяльністю лікарсько-консультативної комісії Стрижавської багатопрофільної лікарні № 81, а також і самої вказаної лікарні, медичні працівники якої входять до складу комісії, при вирішенні питання про звільнення засуджених від покарання за хворобою згідно ст. 84 Кримінального кодексу України. Виявлено випадки несвоєчасного обстеження тяжкохворих засуджених.

"Потребує посилення робота щодо забезпечення заходів із запобігання та поширення COVID-19. Завдяки вжитим заходам не допущено поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед засуджених у виправних колоніях області, однак у грудні минулого року підтверджено 2 випадки захворювання взятих під варту осіб в державній установі «Вінницька установа виконання покарань (№ 1)". Реагуючи на виявлені порушення обласною прокуратурою керівнику філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» у Вінницькій області внесено вказівку про невідкладне їх усунення", - йдеться у повідомленні прокуратури.