Чим вінничанам найкраще дезінфікувати руки?

Новини Вінниці / Чим вінничанам найкраще дезінфікувати руки?

Хімікиня розповіла про найкращий метод дезинфекції рук не лише в умовах епідемії а й повсякденному житті. "Не спирт і не хімічні назви". Для очищення рук замість спиртових антисептиків найкраще використовувати звичайне мило. Також необхідно не забувати про здоров'я шкіри рук, оскільки це знижує ризик інфікування.

Хімікиня Юлія Гагаріна розповіла про найкращий метод дезинфекції рук не лише в умовах епідемії, а й повсякденному житті. "Не спирт і не хімічні назви"... Для очищення рук замість спиртових антисептиків найкраще використовувати звичайне мило. Також необхідно не забувати про здоров'я шкіри рук, оскільки це знижує ризик інфікування.

В ефірі марафону "На карантині"  хімікиня-технологиня Юлія Гагаріна розповіла, що антисептиком слід обробити руки тоді, коли людина торкалася забруднених поверхонь, а за звичайних умов найкраще користуватися звичайним милом.

За її словами, в умовах шпиталю чи лікарні медики користуються спиртовими дезінфектантами через те, що за частого використання мило пошкоджує шкіру. При цьому лікарі обробляють не відкриту шкіру, а дезінфікують гумові рукавички.

"Найкращий дезінфектор — це мило. Не спирт, не хитрі хімічні назви. Це все добре в умовах шпиталю, коли їх застосовують правильно. Для звичайної людини найкращий дезінфектор — це мило", — підкреслила Гагаріна.

За словами хімікині, проведене під час спалаху "пташиного грипу" дослідження виявило, що мило ефективніше за спиртові дезінфектори.

"Якщо ви миєте руки 20 секунд, правильно обробляючи кожен палець, це буде більш ефективно", — розповіла Гагаріна.

Також Гагаріна зазначила, що не слід доводити себе до стану стресу через страх торкатися різноманітних поверхонь, оскільки лише частина наявного на поверхні вірусу може залишитися на руках після дотику. При цьому вона зауважила, що найменше вірус зберігається на здоровій шкірі без ушкоджень.

Ірина Заіковата

9 квітня, 2020