Чи зможуть невакциновані діти відвідувати навчальні заклади Вінниці?

Новини Вінниці / Чи зможуть невакциновані діти відвідувати навчальні заклади Вінниці?

Як стало відомо зі слів Міністра охорони здоров'я Уляни Супрун на прес-конференції, що діти, які не пройшли вакцинацію не будуть допущені до занять у навчальних закладах. За словами міністра, в колективі невакцинованих дітей інфекція поширюється дуже швидко. Тому Міністерство охорони здоров'я і Міністерство освіти і науки закликали батьків до 1 вересня зробити всі необхідні щеплення за Національним календарем.

Вінничан бентежить останні новації, які стосуються їх дітей. Нібито не всіх школярів приймуть до вінницьких шікл. Як стало відомо зі слів в.о. міністерки охорони здоров'я Уляни Супрун на прес-конференції, діти, які не пройшли вакцинацію, не будуть допущені до занять у навчальних закладах. За її словами, в колективі невакцинованих дітей інфекція поширюється дуже швидко. Тому Міністерство охорони здоров'я і Міністерство освіти і науки закликали батьків до 1 вересня зробити всі необхідні щеплення за Національним календарем.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила про важливість установок, які дає Міністерство охорони здоров'я, зазначивши, що дотримуватися їх необхідно кожному. Та у своїй промові Гриневич прокоментувала, що в разі відмови батьків від вакцинації їх чада, держава всеодно дозволить кожній дитині здобувати освіту, однак через запропоновану альтернативну форму навчання: дистанційну або індивідуальну.

Адже, однією з головних причин, чому кількість хворих на інфекційні хвороби дітей з кожним початком навчального року збільшується, є нещеплені діти в колективах. Такі дітлахи створюють ризик виникнення спалахів інфекційних хвороб, тим самим бути загрозою для життя і здоров'я не тільки учнів, а й членів їх сімей та працівників навчальних закладів.

Згідно з календарем щеплень діти до 6 років повинні мати щеплення проти:

Гепатиту В

Туберкульозу

Кору

Паротиту

Краснухи

Дифтерії

Правця

Коклюшу

Поліомієліту

ХІБ-інфекції

У 6 років дітям роблять ревакцинацію проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту.

Якщо у дитини є протипоказання, їй надається відповідна довідка на підставі даних обов'язкового медичного профілактичного огляду дитини за участю лікаря-педіатра та інших лікарів-фахівців. Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичного закладу.

Якщо батьки раніше зробили фальшиві довідки про щеплення, вони можуть безперешкодно і безкоштовно вакцинувати дітей. Для цього потрібно просто звернутися до свого сімейного лікаря або педіатра.