Чи завершать достроково опалювальний сезон у Вінниці?

Новини Вінниці / Чи завершать достроково опалювальний сезон у Вінниці?

Чи є підстави для дострокового завершення опалювального сезону у Вінниці? Метеорологічних чи технічних немає. Попередньо можна казати, що опалення не вимикатимуть до квітня.

Тему «тепла» підняв голова комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг ВР Андрій Герус. Він заявив, що в деяких регіонах України можна вимкнути опалення 20 березня.

«В Україну поступово приходить тепла весняна погода. Враховуючи прогноз погоди, з понеділка у деяких регіонах можна завершувати опалювальний сезон та зекономити енергоресурси, зокрема газ», - констатував Герус у Telegram.

Натомість керівник Вінницького обласного центру з гідрометеорології Юрій Власов має великий сумнів щодо наявності таких підстав у регіоні. Протягом цього тижня середньодобова температура жодного разу не перевищувала +8°C. А щоб казати про припинення опалення, потрібно аби температура була вища протягом трьох діб.

«До 20 березня збережеться приблизно така ж температура як зараз. Вночі вона знижатиметься нижче нульової позначки, вдень буде, звісно, тепліше. Але до квітня показники не сприятимуть тому, щоб відмовлятися від опалення», - зазначив Ю.Власов.

У Вінницькій міськраді поки NаПарижі не змогли спрогнозувати строк завершення опалювального сезону, пояснивши, що наразі мова не йде про дострокове припинення. Відомо, що це питання розглядатимуть не раніше 23 березня, коли відбудеться засідання виконкому міськради.  

Додамо, ще 9 березня опублікували петицію до міськради з пропозицією продовжити опалювальний сезон після 1 квітня, однак вона не знайшла підтримки серед містян.  

Олег Верлан

17 березня, 2023