Чи вистачить хворим листків непрацездатності? На Вінниччині їх залишилось обмаль

Новини Вінниці / Чи вистачить хворим листків непрацездатності? На Вінниччині їх залишилось обмаль

В багатьох регіонах України вичерпано запас бланків листків непрацездатності. На Вінниччині є залишки, проте якщо найближчим часом у МОЗ не визначать переможця тендеру та не забезпечать цими документами лікарів, то ті, хто хворіє, змушені будуть розраховувати лише на «довідку про хворобу».

У багатьох регіонах України вичерпано запас бланків листків непрацездатності. На Вінниччині є залишки, проте якщо найближчим часом у МОЗ не визначать переможця тендеру та не забезпечать цими документами лікарів, то ті, хто хворіє, змушені будуть розраховувати лише на «довідку про хворобу».

Через збільшення захворюваності на різні респіраторні недуги та затримки з друком лікарняних, виник їх дефіцит. У деяких областях тим, хто одужав, наразі видають довідки, які не оплачуються.

«До нас зверталися колеги з інших регіонів, аби ми поділилися залишками. На Вінниччині є запас. Сподіваюся, що на 1-2 місяця вистачить. Закупівлі документів здійснюються виключно міністерством. Вже об’явлено тендер. Незабаром МОЗ визначить переможця», - пояснила ситуацію NaПарижі директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА Ольга Задорожна.  

Прогнозувати, на скільки саме вистачить бланків, нині складно, адже хворіє доволі багато жителів області. Хоча, не всім листки непрацездатності у нагоді, адже доволі високий відсоток вінничан не розраховує на те, що лікарняний роботодавець оплатить.