Чи вистачає патрульних у Вінницькій області?

Новини Вінниці / Чи вистачає патрульних у Вінницькій області?

У Вінницькій області та по Україні ситуація з набором патрульних критичні. Наразі у поліції та МВС намагаються покращити умови праці правоохоронців, адже збільшення навантаження через некомплект призводить до нових звільнень. Цього літа міністерство запустило програму “2+1” – другокурсникам відомчих вишів пропонують переводитися на заочну форму навчання і працювати в патрульній поліції

У Вінницькій області та по Україні у цілому ситуація з набором патрульних критична. Наразі у поліції та МВС намагаються покращити умови праці правоохоронців, адже збільшення навантаження через некомплект призводить до нових звільнень. Цього літа міністерство запустило програму “2+1” – другокурсникам відомчих вишів пропонують переводитися на заочну форму навчання і працювати в патрульній поліції.

Як повідомили у Департаменті патрульної поліції та Укрінформ, у Вінницькій області недобір патрульних складає 32,4%, а загальний рівень недокомплекту по Україні становить 26,1%.

Згідно даних, найбільше працівників бракує у Запорізькій області та найменше - у Харківській. Зокрема, рівень некомплекту в цих регіонах становить 50,1% (Запоріжжя) та 13,7% (Харківщина). На Вінниччині деціфит кадрів є одним з найбільших. 

Отже, що необхідно зробити, щоб потрапити на службу до Департаменту патрульної поліції?

Необхідно заповнити електронну заяву, перейшовши за посиланням, зазначеним в оголошені про обрану вакансію.
Подальша участь у конкурсі можлива лише за умови подання усіх необхідних документів.

Після подання пакету документів до кадрової служби Ви протягом тижня отримаєте запрошення на тестування на свою електронну пошту, вказану Вами у електронній заяві.

Нагадаємо вимоги до кандитиаві висувають на офіційному сайті патрульної поліції:

  • громадянство України;
  • вільне володіння українською мовою;
  • вік від 18 до 40 років;
  • повна загальна середня або вища освіта;
  • наявність посвідчення водія категорії В (або готовність отримати водійські права до початку навчання).

Незалежно від професійних та особистих якостей, рівня фізичної підготовки та стану здоров’я на службу в поліції не можуть бути прийняті особи у випадках, визначених статтею 61 Закону України “Про Національну поліцію”), серед яких:

  • недієздатність;
  • наявність судимості;
  • притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією;
  • відмова від процедури спеціальної перевірки під час прийняття на службу в поліції;
  • наявність захворювань, що перешкоджають проходженню служби в поліції;
  • надання завідомо неправдивої інформації під час прийняття на службу в поліції.

Також, кожен охочий може направити заяву на будь-яку з оголошених вакансій. Але, для кожної вакансії заяву необхідно заповнити окремо та пройти всі етапи конкурсу, зазначені в оголошенні.

При прийомі на службу національність не важлива, однак кандидат до патрульної поліції повинен бути громадянином України.