Чи виселятимуть студентів з гуртожитків через посилення карантину? У МОН визначились

Новини Вінниці / Чи виселятимуть студентів з гуртожитків через посилення карантину? У МОН визначились

Не дивлячись на посилення карантинних обмежень студентів не будуть примусово виселяти з гуртожитків. Однак, МОН надасть рекомендації щодо від'їзду додому.

Не дивлячись на посилення карантинних обмежень студентів не будуть примусово виселяти з гуртожитків. Однак, МОН надасть рекомендації щодо від'їзду додому.

Як написав своєму Telegram-каналівиконувач обов'язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет:

"Запевняю, що ніхто не буде примусово виселяти вас (студентів - ред.) із гуртожитків, і я обов`язково буду наголошувати щодо цієї позиції на засіданнях комісії ТЕБ та НС і уряду. Хоча саме гуртожитки сьогодні є одним із місць потенційної небезпеки поширення коронавірусу".

За його словами, Міносвіти надасть рекомендації щодо від'їзду з гуртожитків студентів (окрім дітей-сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; студентів з тимчасово окупованих територій, червоних карантинних зон та інших), а адміністрації університетів зобов'язані зберегти місце проживання студента та перерахувати сплачені за гуртожиток кошти (у разі виїзду з гуртожитку з 15 жовтня до 15 листопада).

"Прошу поставитися до рекомендацій не емоційно, а з урахуванням реалій сьогоднішньої небезпеки поширення пандемії. Ці заходи є винятково превентивними, для зниження ризиків захворюваності, з урахуванням того факту, що у гуртожитках фізично неможливо дотримуватися вимог дистанціювання (спільні кімнати, місця загального користування: кухні, душові кімнати тощо)", - написав керівник МОН.