Чи відбуватимуться у Вінниці жовтневі ярмарки з продажу врожаю?

Новини Вінниці / Чи відбуватимуться у Вінниці жовтневі ярмарки з продажу врожаю?

Жителі 120-тисячного вінницького мікрорайону Вишенька давно звикли до проведення осінніх ярмарків. Зручно купити «на зиму» овочі та фрукти від виробника за гуртовими цінами поблизу домівок. Чи відбуватимуться такі ярмарки у жовтні?..

Відверто кажучи, якщо вінничанам потрібно скупитися, то вони їдуть на ринки «Привокзальні», де можна придбати мішками картоплю, цибулю, моркву тощо.

Традицією можна вважати ярмарки на Вишенці у жовтні – поблизу ТЦ Plaza Parkна вулиці Келецькій. Вони зручні, адже по суботам їх завжди відвідували тисячі містян, як альтернативу «мандрівці» через усю Вінницю до вокзалу.

Минулого року через карантинні обмеження ярмарки не відбувалися. Тоді у владі відмову від традиції пояснювали заборонами. Наразі на рівні держави жодним чином не обмежують продаж сільгосппродукції.

NaПарижі спробував дізнатися про плани на нинішній жовтень. Поки що їх немає. Як прокоментувала виданню директорка департаменту адміністративних послуг Вінницької міськради Ірина Копчук, наразі відсутні заявки від виробників та пропозиції.

Фактично, поки що ніхто не може сказати, «бути» чи «не бути» ярмаркам. Питання не піднімалося. Втім, ще є час, аби його розглянути та залучити аграріїв до продажу.       

Олег Верлан

20 вересня, 2021