Чи відбудеться ЗНО-2020? МОЗ остаточно визначиться до 20 червня

Новини Вінниці / Чи відбудеться ЗНО-2020? МОЗ остаточно визначиться до 20 червня

Згідно зі статистики показників захворюваності коронавірусом станом на 16 червня загроз відміни проведення Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) не має. Однак, остаточного рішення від МОЗ школярі зможуть отримати 19-20 червня.

Згідно зі статистики показників захворюваності коронавірусом станом на 16 червня загроз відміни проведення Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) не має. Однак, остаточне рішення від МОЗ школярі зможуть отримати 19-20 червня.

Про це на пресбрифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов:

«Згідно з постановою КМУ та того, що відбувається, ЗНО повинно пройти починаючи з 25 червня.

МОЗ чітко визначило критерії щодо проходження ЗНО, за яких умов з точки зору безпеки має проходити оцінювання. 

Затверджено в тому числі постанови заступника міністра охорони здоров'я головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Це і вимірювання температури, і допуск виключно людей, які здають ЗНО, вони повинні бути в масці, розміщення учнів лише з дотриманням соціальної дистанції, обов'язково мають бути визначені маршрути доставки – яким чином доїжджають люди до пунктів оцінювання.

Не допускаються інші люди, окрім учасників процесу». 

Також він додав, що в МОЗ визначили два чітких критерії, які будуть застосовуватись на національному рівні, щоб оцінити, чи можливе ЗНО цього року.

"Вони всі пов'язані з різким зростанням захворюваності. І ми будемо визначатись 19-20 червня, будемо дивитись на ці критерії", – сказав він.

Ірина Заіковата

16 червня, 2020