Чи вдасться «Вінницяміськтеплоенерго» «вибити» борги зі споживачів до кінця літа?

Новини Вінниці / Чи вдасться «Вінницяміськтеплоенерго» «вибити» борги зі споживачів до кінця літа?

Літо підходить до кінця, а борги до «Вінницяміськтеплоенерго» користувачі не повертають. У відомстві зазначили, що загальний борг наразі сягає більше ста мільйонів гривень. Боржники мабуть чекають нового опалювального сезону і збільшення боргів, за які вже можуть втратити власні будинки. Адже якщо споживач не можете оплатити борги через малі доходів - житло не втратите. Однак, якщо має фінансову можливість, але не хочете платити - нерухомість можуть відсудити.

Літо підходить до кінця, а борги до КП «Вінницяміськтеплоенерго» користувачі не повертають. На підприємствві зазначили, що загальний борг наразі сягає більше ста мільйонів гривень. Боржники мабуть чекають нового опалювального сезону і збільшення боргів, за які вже можуть втратити власні помешкання. Адже якщо споживач не можете оплатити борги через малі доходів - житло не втратить. Однак, якщо вінничанин має фінансову можливість, але не хочете платити - нерухомість можуть відсудити.

Як повідомляє пресслужба «Вінницяміськтеплоенерго», сума несплат серед населення перед підприємством станом на липень понад 100 млн гривень. Відомо, що чимало неплатників мають борги за минулі періоди. Таких особових рахунків із боргами є близько 15 тисяч. Також є споживачі, борги яких перевищують 100 тисяч гривень. Є один особовий рахунок, борг на якому - понад  280 тис. грн.

«Такі суми накопичилися внаслідок безвідповідального ставлення та постійної несплати за комунальні послуги. Горе-споживачі роками ігнорували платіжки за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання», - йдеться у повідомленні  «Вінницяміськтеплоенерго».

Постачальник додає: наразі на багатьох боржників є рішення суду щодо стягнення заборгованості, але вони не змушують їх оплатити рахунки.