Чи поставлять світлофор на Барському шосе? У Вінницькій міськраді відповіли на петицію

Новини Вінниці / Чи поставлять світлофор на Барському шосе? У Вінницькій міськраді відповіли на петицію

У Вінницькій міській раді офіційно відповіли на петицію щодо облаштування пішохідного переходу та встановлення світлофора на Барському шосе, аби мешканці нового ЖК "Барський" не йшли "світ за очі", щоб перетнути дорогу.

У Вінницькій міській раді офіційно відповіли на петицію щодо облаштування пішохідного переходу та встановлення світлофора на Барському шосе, аби мешканці нового ЖК "Барський" не йшли "світ за очі", щоб перетнути дорогу.  

"Люди, які мешкають у новому мікрорайоні, щоб дістатися міста, або навпаки потрапити додому, мають перейти Барське шосе. Проблема в тому, що відстань від зупинки трамваю до найближчого пішохідного переходу достатньо велика для абсолютної більшості громадян (особливо для людей похилого віку та дітей), а також небезпечна, так як не освітлюється, нема тротуару та не розчищені хащі на узбіччі. Тож вони перетинають дорогу найкоротшим шляхом, наражаючи на небезпеку себе та водіїв, які їдуть трасою, що в майбутньому призведе до аварійної ситуації на дорозі", - писала авторка петиції Руслана Кобзар.

Жінка пропонувала встановити кнопковий світлофор та облаштувати пішохідний перехід на ділянці дороги між трамвайною зупинкою "Вулиця Стельмаха" та гаражним кооперативом.

У міській раді зазначили, що просто зараз встановити там світлофор неможливо. Але це не означає, що його не влаштують у майбутньому.  

"Департаменту архітектури та містобудування міської ради надано дозвіл на розробку містобудівної документації – детального плану території обмеженої Барським шосе, Хмельницьким шосе, Львівським шосе та межею міста Вінниця. Вказаною документацією опрацьовуються питання комплексної забудови території, в тому числі організація транспортного та пішохідного руху на даній території. Вказана документація відповідно до чинного законодавства підлягає проходженню процедури громадських слухань. Відповідно розробка проектних рішень щодо організації транспортної інфраструктури по Барському шосе, можлива після затвердження вищевказаної містобудівної документації", - йдеться у відповіді, підписаній заступником міського голови Миколою Форманюком.